22.09.2012 GMDSS Goc/Roc Uygulama Sınavı Hakkında

kaptancanali

Denizci
Denizci
Arkadaşlar bende bugün uygulama sınavına girdim ve sinirimden ordaki adamı dövücektim. Beni 60 puanlık bölüme nasıl yapıldığını bildiğim 4 soruyla gönderdiler. Ben gmdss simulator ü beklerken dandik bir pc nin karşısına oturdum hayatımda hiç görmediğim saçma sapan bir çok şeyi eksik bir program vardı. İlk sorum mmsi numarası verilmiş bir aboneye teleks çekmek teleks yazan yeri tıkladım önüme gelen teleks görüntüsünde on tuşuna defalarca tıkladım, basılı tutttum hatta görünen bütün tuşlarına bastım. Açılmadı, adama dedim bu niye açılmıyor diye önümde soruyu aldı diğerine devam et dedi. Sinirim bozuldu.
İkinci soruda mmsi numarası verilmiş bir aboneye mesaj yollama, mesajı yazıp kayıt ettim, insert mail address bölümüne girdim defalarca tıklamama rağmen safada herhangi bir değişiklik olmadı. Adam bu soruyuda önümden aldı benim moralim iyice bozuldu.
Üçüncü sorumda vhf dsc den mmsi numarası verilen gemiye çağrı yollamaktı. Selective i seçeceğimi biliyorum call a bastım direct dial yazısı çıktı önüme ileri basıyorum üste direct dial yazısı gitmiyor altta farklı farklı şeyler yazıyor, nekadar bastımda değişk değişik yazılar çıktı örneğin

DIRECT DIAL

selective>area

DIRECT DIAL

area>all stations

Adama dedim hangisine bakcaz buradan tek tek açıklamasınıda yaptım hepsinin anlamını biliyorum basit soru adama cevap vermedi bende rasgele birini yaptım. Adama mmsi yazdığım sırada sen group çağrıya girdin nese diğerine geç dedi ben saten o sırada artık bu sınavdan kaldığımı kabullendim.

Son sorudada MF DSC den urgency çağrı yap dedi, bunuda yaptım ama sonuç olarak kalacağımı düşünüyorum diğer bölümlerden en fazla 35 bekliyorum.

sailor beklerken ne buldun dimi herkezin hali aynı teorik sorular kısmında ship stations kitabına bakarken adam index kısmına bakmama izin bile vermedi geminin ismini buldum donanımlarını ezbere bilcekmisiz ben böyle sacmalık görmedim

dostum oncelkle gecms olsn.telexi acamama sebebinin mf/hf dsc ve mf/hf radiotelefonun açık olmaması olarak düşünüorm.cnk kursta uygulama yaparken bnde tıkladm basılı tuttm acılmadı.sonra dedgm cihazları acınca direk tek tıklamayla acıldı.bu arada kurstaki sindel cihazıda pc ortamındaydı.

BEN HAYATIMDA BÖYLE BIRAKMAK İÇİN ELİNDEN GELENİN YAPILDIĞI BİR SINAV ORTAMI VE KOMİSYONU GÖRMEDİM. ÖNCE SMİLATÖR YOK DENİLDİ SAİLOR SORULMADI. DEGERLİ ARKADASLARIM SAİLOR BENIM BILGISAYARIMDA BİLE VAR ORAYA 3 BİLGİSAYAR KOYUP YÜKLEMEK ZORMU GELDİ YOKSA İŞİN İÇİNDE BASKA SEYLERMI WAR? YADA KAGITTAKI SORUYU BILDIGIMIZ HALDE NEDEN DAHA ZOR SORULAR SORULDU BİLDİKÇE DAHADA ZORLAŞTI SORULAR COGALDI VE YANLIS CEVAP VERENE KADAR TAKILANA KADAR NOT VERMEMEK ICIN DEWAM EDİLDİ HOCALAR TARAFINDAN KAGITTA 1 TANE SORU WAR DOGRU BILDIYSEM BEN EGER NOTUMU VER GEC OKADAR KISIYI BEKLETMEYEDE HAKKINIZ YOK MILLETI BU KADAR ZORLAMAYADA HANI YAZILIYI GECMIS ADAMI UYGULAMADA BUKADAR KASMAK NE ANLAMADIM BEN YADA NEDEN KAGITTAKI SORU DEGILDE FARKLI SORU SORULDU KOLAY GELMIS SANA DIO SANSINA NE CEKILDIYSE O GELDI OZAMAN SIZ HAZIRLASAYDINIZ TORBADAN CEKTIRMESEYDINIZ BUNLARIN CEVABI YOK :)

-Telex cihazının açılmama sebebi mf/hf cihazının kapali olması büyük ihtimal.
-Sailor yok diye dandik demoyu kurup sınav yapsalar tam puan alamayanların mahkemeleri ile uğraşırlar hiç bir devlet kurumu lisansı olmayan program kullanamaz idari sorumluları icin hüküm 22 yıla kadar gider demo yazılımın lisansı olmaz orijinali içinse ihale açılmalı o da anca Şubat sınavına yetişir.
-Sınav sırasında navtex çalışmıyor diye kagittaki kodların anlamını sordular kilendi ezbere biliyormu acaba.
-İngilizce masasında kısa süre ile yaşlı bir hoca var Max 10 kisiyi sınav yaptı içeri giren her aday en az 10 dk kaldı soruyu anons ediyorsun kesip farklı soru soruyor bana yaptıgı: ilk haberleşme dsc ile olmadı ise mmsi no anons edilir anons ettim diye kesip bana neden anons ettigimi açıklamamı istedi odada türkce konuşan kovuldu bu kadar karambol sınav yapılmaz.
-aksam saat 19:30 'da 150 lisadakiler sınavı bitti siz duşunun fiyaskoyu.
Selametle

İlkez goc sınavına girdim ama, hayatımda böyle düzensiz ne olduğu belli olmayan başka bir sınava girmemiştim. Gerçekten rezillik, ben itü hocalarınıda kınamıyorum. Tamamen bakanlığın suçu.

Geri