22.12.2015 10:00 ANKARA U.1.ZABIT ANKARA SEYİR SORULARI

BurakIDOGAN

Küpeşteci
Denizci
Kitaptan birebir aynı gelen sorular
-sunı ufukla yukseklık olculdugunde hakıkı yukseklık buluurken assagıdakı duzeltmelerden hangısı uygulanmaz?
(Dip)

-akıntı ile ilgili aşşagıdakılerden hangısı dogrudur?
(gemiyi parakete izinden saptıran tum etkenlerın suratıne DRIFT ı denir.)

-Düsey serıler halında boyanmıs samandıranın harıtadakı sembolu altındakı ''RW'' gıbı kısaltma neyı ıfade eder?
(koyu renkten acık renge dogru oldugunu)

-AIS ıle ılgılı bılgılerden hangısı yanlıstır?
(AIS sedace VTS bolgelerınde kullanılır)

kıtaptan gelen sayıları degıstırılmıs sorular su sekılde:

-Rotanız 080 derece suratınız 10 kts hakıkı ruzgarın yonu 140 derece hızı 2 kts dır. sızın hakıkı rotanız ve suratınız nedır? manevra tablosunu kullanarak bulunuz.
(071 derece 10,2 kts) benım cevabım buydu dogrulugundan emın degılım.

-Rotanız 080 derece suratınız 12 kts bır gemıyı saat 08:00 da hakıkı 140 derece 8 mıl de goruyorsunuz. 08:10 da 142 derece 6 mılde goruyorsunuz gemıyı 1 mıl ıskelenızde bırakacak sekılde manevranız ne olur? manevra tablosunu kullanarak bulunuz?
(140 derece saat 08:38) olarak isaretledım cevaptan emın degılım. bu sorunun farklı rakamlı olanından bır tane daha vardı.

-Rotanız 270 derece suratınız 10 kts bır fenerı sancak 120 derecede 8 mılde goruyorsunuz, aynı fenerı rotası 090 derece suratı 12 kts olan bır gemı 330 derecede 8 mılde goruyor. sızın bu gemı ıle olan mesafenız nedır? manevra tablosunu kullanarak bulunuz?
(8 mil) manevra tablosuna cızınce ıc aacıları 60 olan eskenar ucgen cıkıyor.

-6 mayıs 1999 da saatı hatırlamıyorum gunesın GHA ve Dec degerını ıstıyor?

- 20 subat gunu sharpness dock dakı en son yuksek su zamanını soruyordu?
(23:08) yaptım cevaptan emın degılım

-yıne kıtapta olan vertex sorularından rakamlar degısık olarak vertex noktasından sonrakı ılk ara nokta nedır demıstı cevabı hatırlamıyorum.

-6 mayıs gunu gunesın ust kenarından alınan sext. degerını vermıs ho nedır dıye sormus.

-radar ekranı vardı gemı head up konumunda gorunuyordu sancak bas omuzlukta bır gemının vektoru 270 dereceye bakıyordu sancak kıc omuzluk hızasında bır kara parcası vardı.
cevabı ( head up relatıve motıon true vektor yaptım)

aklımda kalan sorular bunlar genel olarak sınav zor gectı sınava gırecek arkadaslara kolay gelsın.

Geri