22 Haziran 2013 GOC Sınav Soruları

eros1234

Denizci
Denizci
İlk Önce Onur Sevinçler Hocama teşekkür ederim. Onur hocam, C kitabınızda çok kullandığınız bir kelime vardı. kesin bilgi gerektiren sorudur cümlesi C kitabınız hemen her sorunuzda geçiyordu:))) Fakat sınavda işletme soruların çoğu yoruma açık soruydu. Yanlış Hiç Bir Soru Yoktu.. İngilizce ve Yönetmelik soruları çok kolaydı. İşletme soruları yoruma açık ve kafa karıştırıcıydı. A ve C kitaplarına çalışan (ezberleyen) kesin geçer bir sınavmış.

aklımdan uçmadan çıkan soruları paylaşayım ki Eylül de girmeyi düşünenlere yardımcı olsun.

1. Telex Kodu Hat Yok (NC)
2. +? (OVER)
3. Fiziki Seyir Yardımcısı Inmarsat Numarası (99271115)
4. VHF-MF-HF bandlarında çalışan DSC (Class A)
5. İnmarsat Uyduları ile ilgili yoruma açık bir soru
6. 490 Khz frekansında yayın yapan tanıtım kodu A olan (Samsun)
7. cospas epirp in çıkış gücü (5w)
8. HF bandların çıkış gücü birimi (Kilo Watt)
9. Çalışma saati belli olmayan istasyon (HX)
10. EGC (EnHanced Group Call)
11. İnmarsat C Aktarım Hızı (600 bitt)
12. İnmarsat 2 haneli Kodlar Maritime Assistance (39)
13. Gemi Telex numarası (65112)
14. İnmarsat B aktırım hızı (ben yapamadım)

diğer sorular uzun ve yoruma dayalı karışık sorulardı.

bu kadar aklıma geldi şuanlık. sizlerde paylaşırsanız ne kadar doğru ne kadar yanlışımız var çıkartırız ortaya.

merhabalar, öncelikle sınava giren herkese geçmiş olsun diyorum inşallah herkes hakettiği notu alır, sınavı geçer, KESİN BİLGİ GEREKTİREN SORUDUR terimi zaten soruları yorumlamanız için bilginizin ne kadar sağlıklı doğru olduğunu, yanlış yapmamanızı sağlayan bir uyarıdır, sistem belli olduğu için her zaman dediğim gibi konu çalışılması soru ezberlemekten daha iyidir, çünkü konuyu tamamen bildiğiniz zaman yorumlamayı da diğer çıkabilecek sorularıda yapabilirsiniz, sınavda en önemli şey SORUYU DÜZGÜN HATASIZ OKUMAK ve SEÇENEKLERİ ELERKEN YANILMAMAK YORUM YAPMAKTIR. Sınav sonuçları umarım GASM nin sitesinin aktif olmasıyla gün içinde yayınlanır. Uygulama Sınavı için çok önemli olan bu haftada kesinlikle zaman kaybetmemenizi, simulator bulunan eğitim kurumlarında eğitiminizi düzgün şekilde almanızı, GMDSS 2013 B projesini eksiksiz okumanızı yine şiddetle tavsiye ediyorum. UYGULAMA KURSUNA KATILMAYI DÜŞÜNENLER BANA KESİNLİKLE ULAŞSIN, ona göre kişi sayısına bağlı olarak kurs programı hazırlayacağım, ne kadar fazla kişi olursa o kadar sizin için uygun fiyat ve uzun süre olacaktır, herşey gönlünüzce olur umarım. Başarılar diliyorum hepinize

sınavdaki görevlilerden öğrendiğime göre salı günü sonuçlar açıklanacakmış. Bizi düşünen yok. İnşallah en kısa zamanda açıklanır da kaldık mı geçtik mi bilelim ki Uygulamaya çalışalım.

Itu sınavı organize edemiyor, başka bir yere verilmeli, zannedersin optik okuyucular okumuyor elle okuyor, ne bu, tüdevdeyken sınav akşamı açıklanıyordu, hayır ne gerek vardı Tudevden alındı işlev ideolojik mi yoksa öğrenci memnuniyeti bazlı mı? Paramızda rezil oluyoruz, 2 amele akedemik diye çıkıyor karar alıyor bu kadar insan peşinde kıl kuyruk, sadece gmdss için demiyorum sertifika sektörünü de kastediyorum.

Geri