Herkese iyi akşamlar bugün girmiş olduğum seyir sınavında aklımda kalan sorular
1)Hakiki 240 derecede olan bir feneri A gemisi iskele 50 de kerteriz ediyor.A gemisi B gemisini sancak 40,B gemisi de A gemisini iskele 50 de kerteriz ediyor.B'nin hakiki rotası
2)Radar ekranı sorusu vardı.Şekil biraz karışıktı.
3)Bir tane mevki vermiş.(GYK) kıble rotasına 125 mil giderse yeni koordinatlar ne olur
4)IALA A bölgesinde iskele kardinal şamandıranın özellikleri
5)Parakete sorusu cevabı 200 m olan
6)Hakiki rüzgar hesaplama sorusu kitapta olması lazım soru numarasını hatırlayamadım
7)Güneşin batış hesabı
8)İki boylam arası zaman farkı
9)İtalya/Cenova sorusu tercihli kanal
10)Güneşin yarıçapı 16, güneşin üstünden ölçülen çap değeri 30,2 IE değeri nedir?
11)VDR kayıt süresini soruyordu(kitapta 533.soru)
12)Navtex ile alakalı bir soru
13)basit cdmvt sorusu
14)Kitaptaki 530.soru
Hatırladıklarım bunlar şu an.Ben iki tane soruyu çok basit işlem hatası yüzünden yanlış yaptım 60 ile kaldım.Girecek arkadaşlara başarılar
1)Hakiki 240 derecede olan bir feneri A gemisi iskele 50 de kerteriz ediyor.A gemisi B gemisini sancak 40,B gemisi de A gemisini iskele 50 de kerteriz ediyor.B'nin hakiki rotası
2)Radar ekranı sorusu vardı.Şekil biraz karışıktı.
3)Bir tane mevki vermiş.(GYK) kıble rotasına 125 mil giderse yeni koordinatlar ne olur
4)IALA A bölgesinde iskele kardinal şamandıranın özellikleri
5)Parakete sorusu cevabı 200 m olan
6)Hakiki rüzgar hesaplama sorusu kitapta olması lazım soru numarasını hatırlayamadım
7)Güneşin batış hesabı
8)İki boylam arası zaman farkı
9)İtalya/Cenova sorusu tercihli kanal
10)Güneşin yarıçapı 16, güneşin üstünden ölçülen çap değeri 30,2 IE değeri nedir?
11)VDR kayıt süresini soruyordu(kitapta 533.soru)
12)Navtex ile alakalı bir soru
13)basit cdmvt sorusu
14)Kitaptaki 530.soru
Hatırladıklarım bunlar şu an.Ben iki tane soruyu çok basit işlem hatası yüzünden yanlış yaptım 60 ile kaldım.Girecek arkadaşlara başarılar