24.02.2014 İstanbul Seyir Soruları

pisiricib

Küpeşteci
Denizci
1.navtexte can ve mal güvenliği hangi kategoride
vital
important
safety sıklar ben vital yaptım
2.enlem kordinatı vermis 2 tane bunun saat dakika olarak karsılıgını soruyodu
2 enlemi birbirinden cıkarıp sonra derecenin dakikaya cevrilmesi cetvelinden bulunuyo
3.güney kardinal samandırasının seklini soruyodu
4.bir kısmı su üstünde görülen batığın seklini vermisti bu nedir diye soruyodu
5.kalkıs enlem ve boylamı ,rotası verilmis vertex noktasının kordinatlarını soruyodu
6.kalkıs ve varıs noktasının enlem ve boylam olarak kordinatları verilmis rota açısı ve distance ı soruyodu
7.gezegen sext alt ıc vs.. verilmis ho yu soruyodu
8.venüs gmt si verilmis gha ve dec değerini soruyodu
9.okyanus routing chartlarla ilgili hangisi yanlıstır diye bi soru vardı sıkları hatırlamıyorum
10.satnav la ilgili hangisi yanlıs tır diye bi soru vardı geçmis yıllarda cıkmıs bi soru
11.geminin rotadan kactıgında rotaya geri alınmasını sağlar ? rudderdı bunun cevabı
12.arpa radar için bi frekans grafiği vermis hic bi fikrim yok ilk defa sınavda gördüm öyle bisiyi
13.the race limanı için akıntının yönü ve sürati geçmis yıllarda cıkan bi soruydu
14.hakiki rota var ve dev değerleri verilmis magnetic rota soruyodu cdmvt hesabı
15.radar pilotlamayla alakalı bi soru vardı.bu pilotlama cetveliyle cözülüyo
16.gemi rotası ve sürati nisbi rüzgar yönü ve süratini vermis hakikisini istiyo geçmis yıllarda cıkan bi soruydu
17.aydınlık süresi karanlık süresinden fazla olan fenerin sembolünü soruyodu.
18. günesin doğusunda sia açısını 76 vermis semtini soruyodu
19.a gemisinin rotası verilmis b ye olan nispi kerterizini vermis b nin a ya nispi vermis b nin rotasını soruyodu

3.cü girisimdi 75 le gectim bu sefer girceklere basarılar

13. soru bu şekildemiydi : The Race Limanında 21 KASIM 1999 günü saat 23:00 ZT daki gel-git akıntısının yönü veşiddeti nedir? (Problem ekte verilen Amerikan Gel-Git Akıntı Cetvelleri kullanılarak çözülecektir.)

Geçmiş olsun bu arada

Geri