1- Ortalama piston hızı 9 m/s olan dizel makinesi aşağıdaki sınıflardan hangisine girer?
**yüksek hızlı makineler.
2- Yakıt püskürtme pompalarında çek valfin kaçırdığı nasıl anlaşılır?
**kamçının pompa tarafının aşırı ısınmasından.
3- Dört stroklu, doğal emişli bir makineye göre, dört zamanlı türboşarjlı bir dizel makinesinde daha büyük valf overlepi kullanılmasının sebebi nedir?
**egzost valfının soğutulmasını sağlamak
4- Herhangi bir dizel makinesi kısmi yükte çalıştığı zaman, tam yük ile kıyaslandığında iki durum arasındaki fark nerede görülecektir?
**güç strokundaki ortalama basınçta.
5- Tam yolda çalışma ile kıyaslanırsa, yarım yükte çalışan bir dizel makinesinde hava/yakıt oranı ne olacaktır.
**daha büyük olucaktır.
6- Doğrudan tornistanlı gemi ana dizel makinelerine uygulanan ilk hareket sistemi aşağıda belirtilenlerden hangisidir?
**yukarıdakilerinin tümü.
7- Dört zamanlı bir dizel makinesinin egzos karşı basıncında herhangi bir yükselme, aşağıdakilerden hangisisnin uygulanmasına neden olur?
**makinenin güç veridisi azalır.
8- Yakıtların kinematik viskozite birimi nedir?
**m'2/s..ben m/s'2 dedim galiba ???
9- Tam yükte çalışan dizel makinede silindire gönderilen yakıt miktarı ne kadardır?
**20000/1
10- Aşağıdakilerden hangisi gavarnörün görevidir?
**makineyi istenilen hızda sabit tutmak.
11- Türbinde hangisi hareketsiz parça değildir?
**dami piston
12- Tornistan türbini ne tür bir türbindir?
**aksiyon türbini(reaksiyon, de laval, körtis, parsons diğer şıklar)?????ben körtis demiştim.
13- skoç türü kazanda bulunmıyan parça?
**buhar dıramı su tutcusu gibi bişeydi???
14- hangi kazan türünde disüperhiter bulunmaz
**alev borulu kazan.
15- Ana makine yağ numunesi nereden alınmalıdır?
**yağ tankı çıkışından.(buradaki yağ tankını sump tnk olarak düşündüm)
16- Kırank kollarının birbirine yaklaşması nasıl bir deflekşındır?
**negatif deflekşın.
17- Aşağıdakilerden hangisi crankşaft burulmasının ana nedeni değildir?
**foundyşın civatalarının gecşemesi.????
18- bir dizel makinede yanma basıncı ve eksoz sıcaklıklarının normalden düşük olmasının sebebi?
**silindirlere yeteri miktarda yakıt gelmemesi.
19- Egsozt manifoldunun sıcaklığı silindir egsozt sıcaklıklarından neden yüksektir.
**tam hatırlıyamasamda cevabı.. silindirden cıkan eksoz gazın manifoldaki basınç artmasının ısı enerjisine dönüşmesi gibi bir cümleydi.???
20- Silindir laynerinden kartere su geçişini ne engeller?
**o-ring
8 ile 12. soruları yanlış yapmış olabilirim. çünkü 90 aldım arkadaşlar.tüm sınava girecek arkadaşlara şimdiden başarılar dilerim. Allah yardımcınız olsun...
**yüksek hızlı makineler.
2- Yakıt püskürtme pompalarında çek valfin kaçırdığı nasıl anlaşılır?
**kamçının pompa tarafının aşırı ısınmasından.
3- Dört stroklu, doğal emişli bir makineye göre, dört zamanlı türboşarjlı bir dizel makinesinde daha büyük valf overlepi kullanılmasının sebebi nedir?
**egzost valfının soğutulmasını sağlamak
4- Herhangi bir dizel makinesi kısmi yükte çalıştığı zaman, tam yük ile kıyaslandığında iki durum arasındaki fark nerede görülecektir?
**güç strokundaki ortalama basınçta.
5- Tam yolda çalışma ile kıyaslanırsa, yarım yükte çalışan bir dizel makinesinde hava/yakıt oranı ne olacaktır.
**daha büyük olucaktır.
6- Doğrudan tornistanlı gemi ana dizel makinelerine uygulanan ilk hareket sistemi aşağıda belirtilenlerden hangisidir?
**yukarıdakilerinin tümü.
7- Dört zamanlı bir dizel makinesinin egzos karşı basıncında herhangi bir yükselme, aşağıdakilerden hangisisnin uygulanmasına neden olur?
**makinenin güç veridisi azalır.
8- Yakıtların kinematik viskozite birimi nedir?
**m'2/s..ben m/s'2 dedim galiba ???
9- Tam yükte çalışan dizel makinede silindire gönderilen yakıt miktarı ne kadardır?
**20000/1
10- Aşağıdakilerden hangisi gavarnörün görevidir?
**makineyi istenilen hızda sabit tutmak.
11- Türbinde hangisi hareketsiz parça değildir?
**dami piston
12- Tornistan türbini ne tür bir türbindir?
**aksiyon türbini(reaksiyon, de laval, körtis, parsons diğer şıklar)?????ben körtis demiştim.
13- skoç türü kazanda bulunmıyan parça?
**buhar dıramı su tutcusu gibi bişeydi???
14- hangi kazan türünde disüperhiter bulunmaz
**alev borulu kazan.
15- Ana makine yağ numunesi nereden alınmalıdır?
**yağ tankı çıkışından.(buradaki yağ tankını sump tnk olarak düşündüm)
16- Kırank kollarının birbirine yaklaşması nasıl bir deflekşındır?
**negatif deflekşın.
17- Aşağıdakilerden hangisi crankşaft burulmasının ana nedeni değildir?
**foundyşın civatalarının gecşemesi.????
18- bir dizel makinede yanma basıncı ve eksoz sıcaklıklarının normalden düşük olmasının sebebi?
**silindirlere yeteri miktarda yakıt gelmemesi.
19- Egsozt manifoldunun sıcaklığı silindir egsozt sıcaklıklarından neden yüksektir.
**tam hatırlıyamasamda cevabı.. silindirden cıkan eksoz gazın manifoldaki basınç artmasının ısı enerjisine dönüşmesi gibi bir cümleydi.???
20- Silindir laynerinden kartere su geçişini ne engeller?
**o-ring
8 ile 12. soruları yanlış yapmış olabilirim. çünkü 90 aldım arkadaşlar.tüm sınava girecek arkadaşlara şimdiden başarılar dilerim. Allah yardımcınız olsun...