24.12.2014 Kocaeli Ana Makine Soruları

polos67

Küpeşteci
Denizci
1- Ortalama piston hızı 9 m/s olan dizel makinesi aşağıdaki sınıflardan hangisine girer?
**yüksek hızlı makineler.
2- Yakıt püskürtme pompalarında çek valfin kaçırdığı nasıl anlaşılır?
**kamçının pompa tarafının aşırı ısınmasından.
3- Dört stroklu, doğal emişli bir makineye göre, dört zamanlı türboşarjlı bir dizel makinesinde daha büyük valf overlepi kullanılmasının sebebi nedir?
**egzost valfının soğutulmasını sağlamak
4- Herhangi bir dizel makinesi kısmi yükte çalıştığı zaman, tam yük ile kıyaslandığında iki durum arasındaki fark nerede görülecektir?
**güç strokundaki ortalama basınçta.
5- Tam yolda çalışma ile kıyaslanırsa, yarım yükte çalışan bir dizel makinesinde hava/yakıt oranı ne olacaktır.
**daha büyük olucaktır.
6- Doğrudan tornistanlı gemi ana dizel makinelerine uygulanan ilk hareket sistemi aşağıda belirtilenlerden hangisidir?
**yukarıdakilerinin tümü.
7- Dört zamanlı bir dizel makinesinin egzos karşı basıncında herhangi bir yükselme, aşağıdakilerden hangisisnin uygulanmasına neden olur?
**makinenin güç veridisi azalır.
8- Yakıtların kinematik viskozite birimi nedir?
**m'2/s..ben m/s'2 dedim galiba ???
9- Tam yükte çalışan dizel makinede silindire gönderilen yakıt miktarı ne kadardır?
**20000/1
10- Aşağıdakilerden hangisi gavarnörün görevidir?
**makineyi istenilen hızda sabit tutmak.
11- Türbinde hangisi hareketsiz parça değildir?
**dami piston
12- Tornistan türbini ne tür bir türbindir?
**aksiyon türbini(reaksiyon, de laval, körtis, parsons diğer şıklar)?????ben körtis demiştim.
13- skoç türü kazanda bulunmıyan parça?
**buhar dıramı su tutcusu gibi bişeydi???
14- hangi kazan türünde disüperhiter bulunmaz
**alev borulu kazan.
15- Ana makine yağ numunesi nereden alınmalıdır?
**yağ tankı çıkışından.(buradaki yağ tankını sump tnk olarak düşündüm)
16- Kırank kollarının birbirine yaklaşması nasıl bir deflekşındır?
**negatif deflekşın.
17- Aşağıdakilerden hangisi crankşaft burulmasının ana nedeni değildir?
**foundyşın civatalarının gecşemesi.????
18- bir dizel makinede yanma basıncı ve eksoz sıcaklıklarının normalden düşük olmasının sebebi?
**silindirlere yeteri miktarda yakıt gelmemesi.
19- Egsozt manifoldunun sıcaklığı silindir egsozt sıcaklıklarından neden yüksektir.
**tam hatırlıyamasamda cevabı.. silindirden cıkan eksoz gazın manifoldaki basınç artmasının ısı enerjisine dönüşmesi gibi bir cümleydi.???
20- Silindir laynerinden kartere su geçişini ne engeller?
**o-ring

8 ile 12. soruları yanlış yapmış olabilirim. çünkü 90 aldım arkadaşlar.tüm sınava girecek arkadaşlara şimdiden başarılar dilerim. Allah yardımcınız olsun...

sınava df store da satılan 2. mühendis soru bankasından bide 1997-2007 yılları arası cıkmış soruların olduğu 900 soruluk soru bankasından çalıştım. 900 soruluk olan soru bankasını internetten bulabilirsin pdf formatında. bulamazsan mail adresini verirseniz size gönderirim.

teşekkürler bende dfs marketinn sorularıda var oda var sadece merak ettiğim nokta hangisine çalışmaktı cevabımı aldım saol

Geri