26.01.2016 Kocaeli Uzakyol Kaptan

gokhan-krsl

Küpeşteci
Denizci
Bugün girdiğim sınavda kitaptaki ve forumdaki forumdaki tüm soruları çözmeme ve seyir kitabı bitirmeme rağmen 75 alark geçtim.Aklıma gelen soruları cevapları olmadan paylaşacağım çünkü sınavdan en 90 beklerken zar zor gectim,dolayısıyla kımseyi yanlış yönlendirmek istemiyorum.Bundan önce soruları paylaşmış olan arkadaşlara da teşekkür ediyorum..
1-Rotanız 080 derece suratınız 10 kts bır gemıyı saat 08:00 da hakıkı 140 derece 8 mıl de goruyorsunuz. 08:10 da 142 derece 6 mılde goruyorsunuz. 08:15 de manevraya başlayacagınız dusunulurse gemıyı 1 mıl ıskelenızde bırakacak sekılde manevranız ne olur? manevra tablosunu kullanarak bulunuz?
2-152 rotasına ilerleyen gemi ,130 hakıkı kerterizinde bulunan fenerin nisbi kaç derece olur?
3-Hatası 3w olan bir cayro pusula ile cayro rotasına giden bir geminin radarında pruva çizgisi 2 derece iskelede çıkmaktadır.Vardiya zabiti bir a cismini sancak 35 de kerteriz ediyor.Bu cismin hakıkı kerterizi kaç derecedir.
4-20S-030W noktasından hareket ederek 23S-035W noktasına gidecek olan gemının rotası kac derece olmalıdır ve bu ıkı nokta arasındakı mesafe nedir?
5-04 mayıs 1999 gunu 42N-039E mevkınde bulunan bir gözlemci için gunesın batıs zamanı gmt olarak kactır?
6-almanaktan gunesın yarıcapı 15.9 olarak bulunuyor.olcum ıle alınan yay degerı ıse 32.2 ıse IC kactır?
7-ortasında nokta olan bır daırenın anlamını sormus?
(radyo bulucu,radyo yon bulucu sahıl ıstasyonu,hava beaconu...)
8-Fenerlerin yükseklikleri ile bilgiler hangi kaynaklardan bulunur
(arada kaldıgım şıklar:fenerler ve sis işaretleri kitabı,harıtalar ve fenerler-sis işaretleri kitabı)
9-IALA-A göre konik yeşil tepelik ne anlama gelir?
10-Akıntının sürati aşağıdakilerden hangisi ile gösterilir
11-gelgit nedeniyle en fazla su alçalması ayın hangi döneminde meydana gelir?
12-Bir Büyük daire seyri rotası için aşağıdakılerden hangisi yanlıştır
(cevap:b.daire rotasının max enlemı vertex herzaman varıs ve kalkıs noktaları arasındadır)
13-Elektrik alanınınyönü ile elektromanyetik dalganın hareket yönünü gösteren vektörleri içinde bulunduran düzleme ne denir?
14-En hassan hız bilgisi veren parakete türü nedir?
15-Predicted area of danger(pad) alanının şekli aşağıdakilerden hangisiyle değişir?
16-Naxtex sistemi hangi yayın usulünü kullanır?
17-Interseptın hesaplanmasında aşağıdaki ıfadelerden hangısı dogrudur?
(cevap:ıntersept:zxc-zxo)

Butun arakadaslara sınavda basarılar....

Geri