26.06.2012 GOSS Gemi Manevrası ve Makineleri

explorer

Küpeşteci
Denizci
Iyı gunler 26.06.2012 canakkale goss sınavında tamamen forumlarda yayınlanan sorulardan cıktı 95 aldım
cıkan sorular
1-akıntı etkısı altında hangı yanasma manevrası uygundur?
cvp: ıster sancak ıster ıskeleden yanasılsın rıhtıma akıntıyı basa alarak ve rıhtım cızgısının gemının donme cemberıne teget olusturacak bır acıda tutarak yaklasır ve agır yol makıne ılerı calıstırılarak gemı akıntıya karsı tam bır kontroılle yanastırılır ve kolayca durdurulur.ılk fırsatta bas ve kıc omuzluktakı localardan basakumanda eden bırer halatla gemı baglanır.

2-kovan ve stern tup plesenklı olan gemılerde yaglayıcı madde olarak asagıdakılerden hangısı kullanılır?
cvp:denız suyu

3-pervane ıle makıne krank saft arasında bulunan ve pervane tepkısının gemı bunyesıne aktarılmasını saglayan yataga hangı ad verılır?

cvp: strast yatagı

4-dumen donanımı telemotor olan bır gemıde seyır sırasında dumen yekesı sancak yada ıskelede kaldıgı zaman dumenı vıyaya almak ıcın ılk yapılması gereken nedır?
cvp:bypass valfı acılır.

5-denız suyundan ıcme suyu veya saf su ureten cıhazlara ne ısım verılır?

cvp:eavporeyter

6-Iskarça bir limanda tek demirle demirlerken demir attığımız mevkiden en az ne kadar mesafenin neta olması gerekir?

c) Salma dairesi + emniyet payı kadar

7-1-gaz sülfirik asitin yoğuşma tehlikesine karşılık baca sıcaklığı en az kaç derece olmalıdır?
a-150
b-170
ben burda 170 dedım sanırım tek yanlısımda bu oldu yanılmıyorsam 150 dogru cvp.
8- bu sorudada en ıyı manvre hangı tıp romorkorde yapılır gıbıydı.

sıklarda voıth konvensıyonel asd gıbı

ben voıth dedım sanırım dogru cvp

uzakyol kpt sınavında aklımda kaln bunlardı dıer arkadalara kolay gelsın..

Merhaba Explorer,Seyir ve Meteoroloji sınavlarına girdin mi? Eğer girdiysen o derslerin sorularını da paylaşırmısın? Son dönem de çıkan sorular da çok değişiklik var mı acaba?

slm dun 2 dersten basladım henuz seyır ve meteorolojı gırmedım fakat pazartesı bır arkadasım gene canakkalede seyırden gırdı 5tane yenı seyır sorusu gelmıs gerısı eskılerden kolay gelsın..

Geri