26.11.2014 Izmir Seyir

Cptcanercakir

Küpeşteci
Denizci
- Tahmini akıntı koşulları altında seyreden bir geminin ortalama ilerleme sürati hangisi ile gösterilir.
+SOA yaptım

-Bir periyot içinde farklı renkler sergileyen ritmik fenerlere ne ad verilir?
+Renk değiştiren fener yaptım

-Okyanus routing chartları için hangisi yanlıştır?
+Routing chartlar bir gnomic haritadır yaptım

-Gel-git sorusu Lynde point bölgesi gel-git akıntı şiddeti ve yönü?
+Salladım yanlış çıktı

- +yay değeri 32,1 , - yay değeri 31,1. sextant index hatası nedir?
+ +0,5 yaptım

-Boylam 100derece W , GHA değeri 350derece ise saat açısı kaçtır?
+ 110derece East yaptım

-Kalkış nok. 46N- 065W varış noktası 50N - 027W olan büyük daire seyri için kalkış rota açısı ve mesafe?
+N67E , 1527mil yaptım

-367,5 feet boyunda gemiden atılan cisim 14sn sonra pupadan gecer. gemi sürati?
+15,5knt yaptım

- 20 ocak 2003 tarihinde iki burnun transiti harita üzerinde 055 derece, aynı transiti geminin manyetik pusulası üzerinde 065derece ölçüyoruz. Pusula gülü üzerinde 3derece 20' W(1985) 5'W ibaresi bulunmakta. Manyetik pusulanın yapay sapması nedir?
+ 5derece 10' E yaptım yanlışmış W olcakmış

-AIS cihazı bulundurmak zorunda olmayan hangisidir gibi bi soru vardı
+ Askeri gemiler yaptım emin değilim

-Akustik sistemle çalışan parakete gibi bi soru vardı
+doppler yaptım emin değilim

-hangisi şamandıra sisteminde özel markalama değildir gibi bi soru
+ dip yapısı bozuk alan yaptım emin değilim

-radar ekran sorusu vardı bizim geminin rotasına dönük ekran, diğer gemilerin vektörleri gerçek hareketlerinden farklı

+Rota yukarı, göreceli hareket, hakiki vektör yaptım
-enlem seyri sorusu vardı ilk mevki 060 E ikinci mevki 056E.

+Rota 270 derece yaptım bide zaman farkı vardı işte
-RA semtle alakalı bi soru vardı hiç hatırlamıyorum
kalan soruları da hiç hatırlıyamadım.

Kolay geldi, çoğu Onur Sevinçlerin kitabından geldi, yaptığım cevaplar bunlar 50 aldım kaldım. Burda sayısal soruları bile ezberleyip sınava giren, moral bozan bi tayfa var. Cevaplar konusunda da bilgi kirliliği var. Kitaplarda da hatalı sorular olduğu ortada. Soru paylaşılmadıkça böyle karambol durumlar daha çok yaşanır.

Bugun bende ızmırde seyır sınavına gırdım sanırım aynı oturumdaydık sana cıkan sorular benımkıyle aynı arada bırkactane farklı cıktı onlarda eskı sorulardandı sadece

-aıs cıhazı gemı demırdeyken bılgılerı nekadar zamanda gunceller gıbı bır soru vardı 1sn yaptım
-radar ekran sorunu vardı ıkı cember ve dıstakı cembere gıren bır hedef vardı ucken seklınde bu nedır dıyordu bılmedıgım ıcın salladım ama tutmadı sanırım
- navtex mesajlarında can ve mal guvenlıgı ıle ılgılı mesajlar hangı baslıkla gelır gıbı bır soru vardı onuda ımpartant yaptım
bende bekledıgım sonuctan cok farklı bır sonucla karsılastım sınav cokkolaydı bugune kadar cıkmıs sorulara baktıgımda en az 70-75 almam gerekırken 40 puan aldım acaba ıtıraz etsem tekrar sonav gozden gecırılırmı yoksa degısıklık olmazmı ?

Bugun bende ızmırde seyır sınavına gırdım sanırım aynı oturumdaydık sana cıkan sorular benımkıyle aynı arada bırkactane farklı cıktı onlarda eskı sorulardandı sadece

aıs cıhazı gemı demırdeyken bılgılerı nekadar zamanda gunceller gıbı bır soru vardı 1sn yaptım

bırde radar ekran sorunu vardı ıkı cember ve dıstakı cembere gıren bır hedef vardı ucken seklınde bu nedır dıyordu bılmedıgım ıcın salladım ama tutmadı sanırım
bende bekledıgım sonuctancok farklı bır sonucla karsılastım kafam karısmıs durumda kıtaptakı cıkan soruları hesaplıyorum daha fazlanot almam gerekırken cok dusuk aldım

ais sorusu 3 dakika olacak. bugun bende ankarada girdim seyir sınavına yüksek beklerken düşük aldım. soruları paylaştım burda bende. açıkçası kitap komple yenilenmeli.

5 10 Puan dusuk alsam anlıycamda sorulara bakıyorum kıtaplarda buldugum bana cıkmıs soruları hesapladıgımda en az 70 almam gerekıyorken 40 aldım ıtıraz edıcem ama bı sonuc degısmıyecek sanırım

Arkadaslar ayrıca bu radar ekran sorusu geldı bu nedır demıs bı bılgısı olan varmı acaba
EEGd4n.jpg
[/url][/IMG]

tamam hatırladım seni sen benden hemen önce sordun notunu. senden hemen sonra da ben şok oldum :) ya cidden bana kolay geldi. sınav anında hatta bi ara mutlu oldum geçtim diye. 14 doğru saydım çünkü. 2 tane işaret hatası yapmışım çok basit. diğerleri de hiç mi tutmamış anlayamadım. ama itiraz işi flan yalan bu sistemde. itiraz etmek için para yatırmak gerekiyo vs vs...

Valla bende biliyorum itiraz işi sakat ama napalım umut işteçünkü kitaptan baktığım sorularla geçmem gerekiyor hocaya sonucumu sormaya gıttıgımde kendımden okadar emındımkı adam 40 puan dıyınce yanlıs ısme baktınız heralde dedım ama dogru şok oldum oyuzden ben ıtırazımı yaprım bakalım nolucak bır oncekı ayda sınavdan 65 le kalmıstım

Valla bende biliyorum itiraz işi sakat ama napalım umut işteçünkü kitaptan baktığım sorularla geçmem gerekiyor hocaya sonucumu sormaya gıttıgımde kendımden okadar emındımkı adam 40 puan dıyınce yanlıs ısme baktınız heralde dedım ama dogru şok oldum oyuzden ben ıtırazımı yaprım bakalım nolucak bır oncekı ayda sınavdan 65 le kalmıstım

sonucu yaz buraya da. kolay gelsin kardeşim

Arkadaşlar bu üçgen giren hedef (intruder) olması gerekir.Çünkü izlenmeye alınmayan bir hedef koruma çemberi içerisine girerse giren hedef alarmı verir.

radar ekranında beşgen sorusu banada geldi tüm radarla ilgili kitapları araştırdım bulamadım, umarım buradaki bilen arkadaşlar ilgilenirler.

Geri