26.12.2022 Çanakkale Sınav Soruları

aabbccdd

Küpeşteci
Denizci
Yüzde 50 si farklı geldi bana soruların.

Aklımda kalanlar ilk defa gördüğüm

Radar yatay bim genişliği çıktı. 10-15 demiştim 30-40 mıs internette öyle yazıyor.
Vektör haritası ile ilgili hangisi doğrudur. Kuzey yukarı görüntü verir. Pruva yukarı görüntü verir. Rota yukarı görüntü verir. Goruntu verme özelliği yoktır gibi bir şey. İlk kez gördüm.

Onun dışında radar en iyi palsı hangi tür yapıda verir diye bir soru vardı. Metalik Yapı, plastik Yapı, fiberglas, ağaç tekne, ağaç tekne fakat kauçuk ile sarılmıs ilk kez gördüm bunu da.

Gemi düşük hızda giderken gps yere göre hızı nasıl gösterir? Değişmez doğruluk artar hesaplanamaz gibi bir şey çıktı.

Onun dısında gat zaman sorularından 2 adet çıktı ikisi de kitaptan değildi baktım.
Boylam seyri ve enlem seyri çıktı bunlar kitaptandı. Koordinatları 42 32s 125 38.1e olan soru.
Enlem farkı kitapta yoktu ama basitti
Yatay sekstant acısı bulma sorusu cıktı.
Aynı doğru icinde iki maddeden alınan kerteriz demiş cevaplarda transit yatay sekstant düşey sekstant bir mesafe bir kerteriz Gibi bir şey. Transit dedim ben
Sonra boylam seyrinde cevabı 251nm olan kitapta olan soru çıktı.
Derinliği bilinmeyen, su üstü seyrine Mani olmayan batık çıktı
Navtex cihazı zorunlu mesajlar cıktı. Seyir meteorolojik uyarılar ve sar uyarılar
Elektrikli iskandil tetik pals üreten bölüm cıktı. Transmitter
Radar görüntü fark sorusunu sormuş kitaptaki. Cevabı radarın yatay huzme genişliğinden
Sonra enlem ile ilgili bi soru sormuş cevabı Ekvator olan
Pusula ilgili bir soru cıktı kitapta vardı cevabı şamandıra içinde olan.

Yukarıdaki soruların cevap bilen var mı?

ikisinde aynı sorular da var ama farklı sorular da var. ben ilk seyirden 65 ile kaldım radar bim genişliği gibi her 2 kitapta da olmayan değişik sorular vardı. sonra ikinci girişimde 6-7 soru cdmvt hesabından çıktı 15 gün ara ile 95 aldım bi daha seyirden. ama bir sene oldugu için geçeli çok hatırlamıyorum. sorular havuzdan geldiği için biraz şans meselesi sanırım.

Geri