28.01.2013 Tophane Seyir Soruları

navigrad

Küpeşteci
Denizci
sınavdan minimum 80 beklememe rağmen 65 ile kıl payı geçtim...onun için pek hafife almayın,

çıkan sorulardan yeni olarak değerlendirebileceğim bir soru tarzı yoktu.

hatıladığım;

* cyro ile oto pilotu devreye aldınız, gemi zizag çizmeye başladı aşağıdakilerden hangisini yaparsınız
* 2 tane admiralty tide sorusu bunlardan biri ana liman ile ilgili akıntı ve sürati ile alakalı, diğeri ise tali liman yüksekliği ile alakalı
* 1 adet cdmv te sorusu
* 2 adet yersel seyir, birinde departure sormuş, diğerinde ise mesafe ve rota açısı sormuş
* 2 adet büyük daire seyri ile alakalı problem, birinde vertex noktasına mesafe, diğerinde ise kalkış rota açısı ve mesafeyi
* 1 adet ayın gha ve dec değerini sormuş fakat dikkat edin ZT zamanını vermiş almanağa girebilmek için ut(gmt) lazım
* 1 adet güney atlantik okyanusunda saatte 60 mil ile esen keşişleme rüzgarının oluşturduğu akıntı sorusu (birebir kitapla aynı)
* 1 adet radar plotlama sorusu vermiş ve 2 mil mesafeden geçmek için hangi zamanda ve kaç dereceye döneriz tarzında
* diğerleri tanım (kitaptakilerin aynısı)

genel olarak problemlerin tarzı aynı fakat değerler değişik haberiniz olsun. o yüzden konuya hakim olmak daha mantıklı.

Başarılar

Geçmiş olsun kardeşim :) diğer konu başlıklarına bakmadım ama eminim hepsinden geçmişsindir.Bende seyir e ayın 3ünde giricem sonra da stabiliteye. bakalım artık hayırlısı. Seyir geçme notu 65 e mi düştü. yoksa 2.likte mi öle 1 soru bi sorudur o yüzden sordum :) 7 yanılş yapma hakkı olması iyi olurdu :) uzak oyla geçişte 70 ti en son. Nick ten çıkardım seni de :)

Geri