28.01.2015 GASM İSTANBUL STABİLİTE SORULARI

zeynelarslan

Küpeşteci
Denizci
28.01.2015 GASM İSTANBUL STABİLİTE SORULARI

Toplam 14 tane sözel soru geldi.

Soru bankasından gelen sorular;
36-59-67-70-75-77-79-88-116-134-135-146

Soru bankasında ve kaynaklarda olmayan 2 soru geldi;
1-Draft sörvey yapılırken hangisi hesaplanmaz? (Dolu deplasman-Boş deplasman-Yük-Net tonaj-Boş ağırlık)
2-Fiber fitilli tel halatların tel halatlara göre en belirgin özelliği nedir?(Isıya daha dayanıklıdır-daha kalındır-daha zor kopar falan vardı seçeneklerde)

Toplam 6 tanede sayısal soru geldi.Ancak bu sorular 120 soruluk word dosyasında ve soru bankasında yok.

Sayısal sorular ;
1-Ghm verilmiş.Deplasmanı bulup yatma açısının kaç derece olduğunu soruyor
2-Deplasman ve Deadweight bulmamızı istiyor. Klasik diğerleri gibi olan soru.
3-Gm küçülmesi sorusu.
4-Blok katsayısı bulma sorusu.
5-Soru bankasındaki 96.soru aynısı rakamları farklı kaç ton ilave yük almalıdır.
6-Baş ve kıç draftı vermiş.Gemi merkez noktası(F) gemi ortasından 2.5 metre geride diyor. Merkezden 17.5 metre geride bulunan bir kıç yakıt tankından, merkezden 20 metre ileride bulunan baş yakıt tankına kaç ton yakıt aktarılırsa gemi limana trimsiz girer. (Enteresan bir soruydu)

Arkadaşlar ben geçtim. Başarılar herkese..

Girdiğiniz bu sınavda yeterliliğiniz nedir acaba? Benim ilk zabitlik sınavlarına girişim olacak bu dönem.Sağdan soldan duyduklarımızla alıntılarla yetiniyoruz arkadaşlarla.Doğrular yarım yamalak eksik sizden deneyimlerini soracaktım ayrıca nasıl olur bu ilk zabitlik sınavları...

Benim ilk zabitlik sınavlarına girişim olacak 2015 senesinde.Sağdan soldan duyduklarımızla ve bu sitede sınava girin arkadasların paylastıgı sorular ve bu siteden aldıgım soru bankası var.yeterli olurmu.hepsinden tek seferde gecmek için yeterli olurmu ?

Geri