28.05.2012 Canakkale Seyir Sınavı

oguzhanguven

Küpeşteci
Denizci
arkadaslar merhaba bugun canakkalede gırdıgım sınavda aklımda kalan sorular asagıdakı gibi. yenı 2 adet soru geldı ben 90 aldım onun ıcınn yanlıs ısaretledıgım cevapları yazayım bılgısı olann arkadslarda yardım ederler duzeltırler
1) 3 mayıs 1999 gunu 09 24 22 gunesın gha ve dec
2)vertex noktası ıcın asagıdakılerden hangısı yanlıstır?
cvp=kalkıs rota acısı 90 dan buyuk ıse vertex kalkıs ve varıs noktaları dısındadır ve varıs noktası tarafındadır
3)sharoness dokc ta 20 subat 1999 gunu son yuksek su zamanı nedır?
2306 olacak
4)020 rotasına gıden bır gemının vardıya zabıtı a fenerını sancak 35 te kerterrız edyor. gemının suratı 12 knt akıntı sıfırdır 15 dakıka sonra vardıya zabıtı radarla mesafesını 3 mıl olarak olctugu anda a fenerının hakıkı kerterızı kac dercedır?
arkadaslar ben 090 derece olarak hesapladım buyuk ıhtımalle dogrudur
5)dogu kardınal samandıranın seklı nedır?
ucgenler paralel kenar olusturcak sekılde bırlesık durumundakı sekıl olacak
6)husuflu fenerlerın kıtaplarda gosterılıs seklını sormus
cvp BBBB S BBBB b=beyaz s=sıyah seklınde oalacak
7)40N 020 e mevkıınden hareket eden gemı once yıldız rotasına 10 mıl sonra gundogusuna 10 mıl gıdıyor varıs koordınatları nedır?
cvp 40 10 N - 020 13 E olacak
8)fener kaıdelerının yukseklıklerı hangı kaynaktan bulunur?
cvp fenerler ve sıs ısaretlerı
9)eko ıskandıl cıhazı su derınlıgını olcmek ıcın hangı sınyal turunu kullanır
cvp ses
10)hangısı navtex mesaj tıpı degıldır
cvp INM
11) 005E boylamı uzrınde ZT 08 15 00 ıken GMT nedır?
gmt;=zt
12)ho 33 42 ıntersept 12 dakıka yakın olduguna gore hc nedır ?(derce kısmı 33 olmayabılır ancak dakıka kısmı dogrudur zira dakıkayla ıslem yapılıyor sadece)
yakın oldugundan ho buyuktur hc bu durumda hc=33 30 42-30=12
13)polarıs kutup yıldızından enlem bulma vardı a3 duzeltmesını unutmayın arkadaslar en son 1 derce cıkarılacak
yenı gordugum sorular benım ısaretledıgım buyuk ıhtımal yanlıs olan cevaplar;
14)radar ekranı verılmıs cısım sancak 30dercede ıken pruva hızasına gelıyor ben gemı 30 derce sancaga donmustur dedım galıba yanlıs cevap verdım benım ısaretledıgım cvp b ıdı
15)bır de denızlı havada bır cısmı radar antenı ıkı tur atmasına ragmen cısmı goremıyor bundan sonra radar nasıl bır calısma yapar gıbı bır soru
ben eko kaybolr dedım buda yanlıs cvp sanırım

FEDAKAR ARKADAŞIM SAYGILAR BU FEDAKARLIĞI GÖSTERMEN BENCIL OLMADIĞINI PAYLAŞIMCIBIRI OLDUĞUNU BUDA POZITIF BIRI OLDUĞUNU GÖSTERIYOR TEKRAR SAYGILAR EFEM....

son soru için benim bildiğim lost target alarm ı verir radar ama soruyu daha önce görmedim 14. soruyu görmek lzm tabi cisim sabit bir cisimse doğru gemi 30 derece sancağa dönmüş. fakat 4. soru için söyle bir kural daha doğrusu mevki bulma şekli vardır. aynı cisim ilk kerterizinin 2 katı kerterizine geldiğinde kat edilen mesafe ile cisimden olan mesafe eşittir. yani bu saruda eğer ilk kerteriz 035 sancak ise 3 mil sonra ki mesafe 3 mil olutyorsa sancak 070 e gelir cisim fakat aynı sorunun 45 sancak ta kerteriz edilmiş halinide çok gördüm belki paylaşan arkadaşımız yazarken bir hata yapmıştır en azından böyle umuyoruz. paylaşımlar için teşekkürler.

Geri