29.02 Yeni Uzakyol Kaptan Seyir Sorulari

• Konuyu açan Konuyu açan tariks
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi

tariks

Küpeşteci
Denizci
1-) 10 mil surat ile tam pruvanizda 10 milde saat 1200 daki cismi kerteriz ediyorsunuz,ani cismi tam pruvanizda 1212 de 8 milde tejrar kerteriz ediyorsunuz cisimle ilgili ne soylenebilir?
cvp. cisim hareketsizdir

2-) a gemisi b gemisini 255 derece ve sancak 120 derecede kerteriz ediyor b gemisi a gemisini sancak 30 da kertriz ediyor,b gemisinin rotasi nedir?
cvp 075

3-) 40n-065w mevkiinden 30s-005w mevki ine seyir ile ilgili buyuk daire ucgeni hangisi yanlistir diye sozel sorusu vardi

cvp d sikki olacak tam hatirliyamadim soruyu

4-) routin chartlar ile hangisi yanlistir?
cvp routing chartlar gnomonic haritadir

5-) 22 mayis tarihinde gunesin LAN (bu kisaltmayi tam hatirlayamadim) saatini LMT olarak nedir?
cvp ; bu soruda herhangi bir ek deger verilmedi ne boylam i biliyorsunuz nede gunesin meridyen gecisi zamanini,zaten gunes in meriyen gecisi LMT olarak almanakta verilmistir fakat bu nu cozumlemek icin 22 mayis tarihli herhangi bir ek verilmedi elinizde sadece sorudaki 22 mayis 99 yazili....

6-) radar ekrani sorusu var,hangisi dogrudur diye soruluyor?

cvp head up,tru motion relative vector (tam emin degilim)

7-) vdr ile ilgili soru hangisini kaydetmez.
cvp sirket gorusmeleri

8-) akustik pareketa sorusu hangisi yanlistir?
cvp termostat ile ilgili bir sey yaziyordu

9-) intesep ile ilgili bir soru hangisi yanlistir?

cvp zxc>zxo uzak (bu cevap sizi hc>ho olarak yaniltmasin cunku eger soru sinavda size cikarsa siklari eleyerek giderseniz cevabi gorursunuz)

10-)oto pilotla ilgili tam olarak soruyu hatirliyamiyorum fakat salinim ile ilgili olabilir

cvp counter radar dusurulur

arkadaslar sinavda bana 10 yeni 10 eski soru cikti bu sinavdan 85 ile gectim,,yukaridaki sorularda cumle ve rakam lar ile гафл farkliliklar olabilir hatirliya bildigim kadari ile sizinle paylasmak istedim,,artik goss marotununu bitirdim,,seyirle ilgili yeni gelen sorular hep sozel eski akinti,gelgit,astronomik ve buyuk daire ile ilgili matmatiksel islemler aynilari geliyor..herkese basarilar umarim herkes bu sinavlarda gecer..

2-) a gemisi b gemisini 255 derece ve sancak 120 derecede kerteriz ediyor b gemisi a gemisini sancak 30 da kertriz ediyor,b gemisinin rotasi nedir?

Çözüm: A gemisi B'yi hakiki 255'de görmektedir. Sorudaki diğer ifadeler kafanızı karıştırmasın.
Hakiki 255'deki B gemisi ise A'yı pruvasında görseydi 255-180=075'de görecekti. Ancak sancak 30'da görmektedir. Geminin pruvasını hakiki 075'i nisbi sancak 30'da görecek şekilde döndürdüğümüzde B'nin pruvası 075-030=045 derece olur.

Geri