30.03.2013 İZMİR UZV

cosecant

Küpeşteci
Denizci
çıkan farklı sorular

1- bir A noktasından 70 rotasına 350 mil mesafe kateden bir geminin departuresi ne kadardır.?

cevap= Sin70=dep/distance departure=sin70*350

2-
v5yopR.jpg

Böyle bir şekil vardı otomatik hedefleme ve manuel hedefleme yazıyodu çizgilerde. her dalganın altında kutu kutu boşluklar vardı ve çizgiyi geçen iki daalganın altındaki boşuk hakkında yorum istiyordu soru.

cevapları hatırlamıyorum ama B şıkkı Radar otomatik hedeflediğinde kutudaki değer 1 olur gibi bir şık vardı onu işaretledim.

3-
1v7ngD.jpg

Şeklin anlamı nedir diye soru.

Cevap: Yasaklı bölge yaptım ben.

4-Değişik bir soru vardı enlem boylam verilmiş. Dec Değeri verilmiş. Güneş bizim bulunduğumuz meridyenden geçtiğimde semti sancak 80 olarak ölçülmüştür. DEV : 4,5W Var: 3E olduğuna göre pusuladaki rota değerini sormuş.

Şıklarda 286 - 281 -281.5 gibi cevaplar vardı.

Nasıl çözüleceğini bilmiyorum ama 360 tan 80i çıkarıp 280 i gerçek rotammış gibi kabul edip manyetik pusula değerimi 281.5 buldum cdmvt den.

5-B şamandıralama sisteminde sancak tarafı sormuş.

Kırmızı renkli silindirik Şamandıra yaptım

Bu beş sorudan biri yanlış yapmışım emin değilim hangisi yanlış.kolay gelsin

Geri kalan kitaptan benzer sayıları farklı işlem sorularıydı.

Şekildeki yasaklı bölge değil, kısıtlı bölge, açıklamasına göre neye kısıtlandığı yazılır yasak değildir, sadece belli hareketler kısıtlıdır, örneği demir atmak, trol çekmek vs. Çok karıştırılan bir konu.

Sembol ve kısaltmalar kitabı, Rota ve düzenlemeleri bölümü, madde:14 TTTTTTTT Yasak saha sınırları / Limit of Restricted Area

Geri