3000 Vardiya Zabitliği Mi Sınırlı Kaptanlık Mı?

Valla kardesim ben 13 yildir sinirli kaptanim artıları fok mesela kucuk tonajda olsa kaptanlik yapiyorsun.haklarin neler;

1 500 grt ue kadar yakin kiyisal seferde kaotan

2 1600 grt ye kadar liman seferinde kaptan

3 3000 grt kadar kabotajda 1.zabit

4 kabotajda tum romorkor lerde gross sinilimasi.olmaksizin kaptan

5 duruma göre safe manning e gore eger 3.kaptan zorunlulugu olmayan yerde 3.kaptan ama goc varsa tabiki

Eksileri neler ;

1 bir kamuda kadrolunise girerken en az vardiya zbt olsun isterler

2 kağıdı kolqy kolay kimse bilmez ne işe yaradigindan haberi olmaz hep basit gözlerle bakarlar

3 bisey bilmedigini zannederler

4 yukseleyim dedigin zaman vardiya zabitligine yükseliş rotası verir ki sonra benim gibi varfiyq zabiti olmak icin kurs tamamla sinava gir vs.

Bana sorarsan alabiliyorsan vardiya zabitligi ni al kimse sinirli kaptani degerli bir denizci olarak hormez ama hamdolsun allah 12 yildir ekmek yediriyor bana

Slmlar

O da var karar senin kardeşim ben zabitlik yapmam küçük gemide olsa kaptan olucam dersen sinirli kaptan tabiki hakkinda hayırlısı

Kardeşim 3000 grt kaptan olman icin sınırlı kpt da a 7.02 göreceksin var.zbt olucaksin daha sonra 36 ay hizmet 3000 grt 1.zabitlihe gecis icin 7.01 göreceksin sonra 36 ay hizmet 3000 grt kaptan olucaksin

Ama var.zbt olursan 36 ay sonra 7.01 göreceksin 1.zabit olucan sonra gene 36 hizmet 3000 grt kpt olucan yani vard zabiti olman daha mantikli geliyor bana

Geri