3000kw Makina Zabitliğinden Uzakyol Makina Zabitliğine Geçiş

• Konuyu açan Konuyu açan marin
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
Kalkacak olsa hazirandaki yönetmelikle kalkardı. Kimisi kalktı sanıyor, kimisi ise kalkacak. Hizmetinizi doldurmaya odaklanın hurafe mesleği bizimki.

Dumlu41 neden verilmesin kardeşim ? yani bu 3000 gt veya kw mezunlarıyla ne zorunuz var hala çözemedim bu nasıl bi kindir ya

O zaman doktorlar eczane,açsın,hemşireler reçete yazıp hasta muayene etsin,hastabakıcılar hemşirelik yapabilsin. Ne ala memleket herkes kafasına göre istediği her işi yapabilsin.Git 3-5 bin dolara çakma İngilizce başarı belgesi al benle aynı yeterliliğe sahip ol.İngilizce seviyeleri gerçekten iyi durumda olsa hadi bir derece.Ne kadar tanıdıysam; adam toefl dan 90 almış
ne okuduğunu anlıyor nede iki kelimeyi bir araya getirip konuşabiliyor. Madem bu kadar istiyorsunuz uzakyolu biz bu işin fakültesini okurken neredeydiniz?

okadar boş konuştunki birader ne dediğinin farkında değilsin sen bu zekayla zaten gemiye falan da cıkmazsın sizin sorununuz da bu fakülte ? bu mesleği diğer ülkelerde bu ehliyetleri millet 6 ayda kurstan alıyor kurstan boş muhabbet yapma toeflden de 90 alan adam itü mezunu adamı yer bitirir ingilizcede bu kadar kindar olucağınıza yardımcı olsanız bu meslek daha güzel yerlere gelebilirdi ama nato kafa nato mermer tabi

Birincisi yazdıklarımı senin parlak zekan anlamaya yetmemiş belliki beni IQ' m hakkında çaresiz yorumlar yapmaya çalışmış becerememişsin.İkincisi TOEFL dan 90 alan falan yok o puanlar parayla alınıyor bunuda anlamamışsın. Üçüncüsü bir sene hazırlık ve peşine 4 sene İngilizce eğitimle o kıt tarzanca İngilizcenle başa çıkamazsın.Dördüncüsü 3. dünya ülkelerinde bile kursla ehliyet verilmiyor.Bu uzakyol ehliyetlerinin karşılığı lisans eğitimidir lisans eğitimi de standart 4 senedir.En sonuncusu ise senin karşında sekiz senesini tersanelerde geçirmiş tanker,dökmeci ve çimento kategorilerinde 11 gemi donatmış ve şu anda 2. mühendis olarak meslek hayatına devam eden biri var.Gemiye çıkma tarzı tavsiyelerini kendine sakla.

kusura bakmayın ama 2. mühendis olarak gençlere karşı fazla kırıcı ve önyargılı oluyorsunuz, hocalarımızdan öğrendiğimiz denizci adabı bu değil, küçük yaşlarda sistemden bi haber gençler denizci olmak için yolun başında meslek lisesine yöneliyorlar o liselerin verdiği eğitim belli matematik almadan kimse o seviyede 4 yıllık lisans eğitimini kazanamıyor ve haliyle meslek yüksek okuluna devam ediyor veya liseden mezun gemiye çıkıyor. Ehliyet kısıtlı oluyor böylece ama lise ve meslek yüksekokulu olmak üzere 6 sene denizcilik eğitim alıyor ve çekirdekten gelmiş gibi fakülte okuyan arkadaşlarına göksel seyir anlatabilecek, yardımcı olacak seviyeye geliyor, tek eksiği ingilizcesi oluyor eğitimin bu şekilde düzensiz ve değişken olmasından dolayı. belki de yakın zamanda baş mühendis olacak kişiden bunları okumak beni üzdü ve burayı takip eden gençlerde sınıf ayrımı yapma düşüncesi oluştu, kimseyi ehliyetiniz uzakyol diye küçük düşürme veya IQ seviyesini ölçme hakkınız yok diye düşünüyorum.

senin bu uslupla konuşman seviyeni zaten belli ediyor 2.mühendis bey unutmayalım ki artık hazırlık meslek yüksek okullarında bile zorunlu hale gelmiş. Bizim okulda öğrendiğimiz hocalarımızdan daha doğrusu denizcilik adabıdır siz bu adap dışında birisiniz. Bence bu işten bu kadar rahatsız olucağınıza stajyerlere veya 3000 kw gibi sınırlı ehliyetle gemiye katılan insanlara yardım etmeniz işi öğretmeniz veya ona ingilizce konusunda yardımcı olmanız gerekmiyormu ? kendinizde bu sorumluluğu görmüyosanız sadece okulunuzu okumuş rütbenizi yükseltmiş ama kendinizi geliştirmemişsinizdir.

22ndCaglin dostum benim zeka ile ilgili yaptığım yorum bir genelleme değil benim kafama laf eden vatandaşaydı. Eğitim sistemi ve yönlendirme de pek çok yanlışlık var bu doğru.Ancak Hindistan, Bulgaristan ehliyetini tanıyan pek çok Avrupa Ülkesi neden bizim ehliyetleri tanımıyor hiç düşündünüzmü? Nedeni standart dışı eğitimle ulufe gibi dağıtılan ehliyetler.Konu meslekyüksek okulu ve sanat okullarındaki hazırlık eğitimine gelirse; öğretilen şey What is this this iş a pencil den ibaret. Kopuz efendi mesele sana gelince sen bana üslup ile alakalı ders veremezsin örf adeti senin gibi üslubu berbat örf adetten bir haber biri den öğrenecek değim.Deniz örf adetinde "BİRADER, SEN BU KAFAYLA" tarzı hitap şekilleri yoktur.Kendini geliştirme konusuna gelince sanırım senin daha varlığından haberin olmadığı şeyleri ben çoktan unutmuşumdur.

Arkadaslar makine zabiti yeterligiyle sinirlibaşmakinistlik yapiyorum hizmet olarak 2. Makinist olmak icin olarak sayilirmi acaba

Geri