31.12.2016'da biten STCW Sürelerini Düzeltmek

hsndndr

Küpeşteci
Denizci
ARKADASLAR ÖNCELİKLE HERKESE SELAMLAR.2014 YILINDA STCWLERIMI YENILEMISTIM.FAKAT O SIRA 2017 DE KURALLAR DEGISECEK DIYE BAZI KISILERE 31.12.2016 YA KADAR VERMISLERDI.BAZILARINA ISE 2019 A KADAR GECERLI VERMISLERDI.ARKADASLARIMIN HEPSINDE 2019 U KADAR GECERLI FAKAT BENDE 2016 YAZILI IKI SENELIK VERMISLER.BUNUN HAKKINDA BI SIKAYET VEYA TARIHI DEGISIM YAPABILIYORMUYUZ.BİLGİLENDIRIRSENIZ COK SEVINIRIM

Bakanlıktan verilen talimatnameye göre;
- Süre bitimini beklemeden ve sertifikalar için ekstra ücret ödemeden sertifika tarihlerini olması gereken süreye uzatılacaktır.

Örnek: 01.01.2014 tarihli bir sertifika için 31.12.2016 verilmiş ancak süre bitiminde bu tarih 01.01.2019 olarak güncellenecektir ve sertifikaların tarih düzeltmesi için ekstra ücret alınmayacaktır. Ancak cüzdan bedeli talep edilecektir.

Zaman geçirmeden liman başkanlığınıza giderek süre düzeltmesi için talepte bulunun.

merhaba arkadaslar benım sorum su ehlıyet yeterlılık tarıhı dolu uzatmak ıcın yeterlı hızmetm var yalnız goc yada roc olmadan uzatamayz dıyo lıman bılgınız var mı?

Evet, maalesef geçen gün sertifika işletmek için liman başkanlığına gittiğimde sizinle aynı durumdan şikayetçi bir sürü zabit gördüm.

Gene GOC a mı girecez diye bayağı hayıflanıyorlardı haklı olarak...

24 eylülde goc sınavı var, 2 hafta süreniz var kaydolmak için, ancak türk bayraklı gemide çalıştıysanız ve kaptan sizin adınıza goc için yeterlilik yazısı yazdıysa onu gösterip uzatabiliyorsunuz diye duymuştum ancak tam bilmiyorum bu dediğim kulaktan dolma bilgi çünkü...

Her zabitin suresi bu yil sonu doldugundan sinav yeerleri dolmus almiyolar sinava ek simav acilirsa diye bekleniyo çok sacma bi durum var ortada

Bu konuyla ilgili bir sorum var,

2014'te yenilediğim sertifikalar 31.12.2016'da bitiyor, ama ben süre uzatımı yapmadan yenilemek istiyorum (gemiden gerekli belgeleri aldım). Bu şekilde yenileyip 5 sene uzatırlar mı, yoksa illa gerçek süresine erteleyip o tarihin bitimine 6 ay kala tekrar mı yenilemem gerekir?

Bir de, gemiden alınan evraklar kaç aya kadar işletilebiliyor?

İlla orjinal bitim süresine uzatılacak diye birşey yok tabi genelgede olması gereken süresine uzatmak için başvuranlar diyor, siz standart olarak 5 yıllık yenileme için de başvurabilirsiniz sorun olmaz.

Arkadaşlar benim ehliyet 31 aralık doluyor. Geçen sene zayi olduğu için yenisini çıkartmıştım gemideyken. Uzatma yapılmıştır diye bakmadım. Şimdi yeni fark ettim süre doluyor herşeyi yenilemişler bi o kalmış. Gerekli hizmetlerim var uzatma için. Süre dolduktan sonra da uzatma yapılabiliyor mu.yoksa illa dolmadan mı başvurmak lazım uzatma için? Oluyorsa eğer yılbaşı sonrasında yollayıp halledicem. Zaten yükseltme sınavlarındayım son dersim kaldı 27 aralıkta sınavı. Verirsem direk yükseltmw için yollarım.

Arkadaşlar benim ehliyet 31 aralık doluyor. Geçen sene zayi olduğu için yenisini çıkartmıştım gemideyken. Uzatma yapılmıştır diye bakmadım. Şimdi yeni fark ettim süre doluyor herşeyi yenilemişler bi o kalmış. Gerekli hizmetlerim var uzatma için. Süre dolduktan sonra da uzatma yapılabiliyor mu.yoksa illa dolmadan mı başvurmak lazım uzatma için? Oluyorsa eğer yılbaşı sonrasında yollayıp halledicem. Zaten yükseltme sınavlarındayım son dersim kaldı 27 aralıkta sınavı. Verirsem direk yükseltmw için yollarım.

Yeterlilik süresini uzatmak için giriş çıkış kaydınız, ve şirket onaylı toplam 1 yillik hizmet belgeleriniz gereklidir.. kontrat istenip istenmedigini tam olarak hatirlayamadim.Yeterliliğini süresini uzatmak için ille de süresinin d olmasını beklemek şart değil yeterliliğinizn süresi dolmadan da uzatabilirsiniz.

Geri