5 Ekim 2015 Tuzla / Ana Makina

• Konuyu açan Konuyu açan scane
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi

scane

Küpeşteci
Denizci
Arkadaşlar Meraba! Aklımda kaldığı kadarıyla çıkan soruları paylaşıyorum. Bana gelen sorular genellikle 2007-2015 Sınav Soruları kitabından geldi. Ben 80 alarak geçtim. Kendi yaptığım cevapları da yazıyorum doğrusunu bilenler düzeltirlerse sınava girecek diğer arkadaşlara faydalı olabilir.

- PV diyagramında atmosfer çizgisi civarındaki küçük alan? ( Soruyu tam olarak hatırlayamıyorum ama kitapta olması lazım) CEVAP: Emme için harcanan güç
- Tek kademeli aksiyon türbini? CEVAP: De Laval
- Ben işlemli soruların bi çoğuna çalışmadım. Sadece bir tane geldi. Soruyu hatırlamıyorum ama verilenler; alt ısı değeri, beygir gücü, ısıl verim ve sonuç olarak saatte kaç kg yakıt yakar sorusu. Zannediyorum kitapta örneği vardır.
- Tam yanmada ne oluşmaz? CEVAP: CO
- Portlarla donatılmış makinelerde süpürme? CEVAP: Ters Akımlı
- Kazanların su ve buhar dramlarında ne bulunmaz? (Bu soruyu bilmediğim için en farklı seçenek GİRDER'li olandı. Onu işaretledim.)
-Kompresyon basıncı aniden düşüyor. Sebep? CEVAP: Valfler kaçırıyor.
- Yakıt tanklarında yakıtlar max kaç derecede muhafaza edilebilir? CEVAP: 45 C ( Emin değilim ancak bu sorunun da kitapta olması lazım)
- Karşı basınç artıyor Sebep? CEVAP: Egsoz manifoldu tıkalı
- Parsons türbin yıkama? CEVAP: Nötr hidroklorik asitli su
- Kem şaft yağ basıncı neden sistem yağı basıncından farklı? CEVAP: Ben sistem yağına yakıt karışma ihtimali olduğu için yaptım ancak emin değilim. Diğer şıklarda sistem yağına su karışma ihtimali ve kemşaftta daha yüksek yağ basıncına ihtiyaç duyulması gibi seçenekler vardı.
-Distrübütörün starting havasındaki görevi?
- Yakıt püskürtmesinin piston üst ölü noktaya varmadan bir kaç derece önce yapılması nedeni? CEVAP: Tutuşma gecikmesi
- pi.v.d.ni / 0,456 z ? CEVAP: IHP
- Süpürmenin faydası sorusu?
- Mekanik gavarnörlerin temel elemanı? CEVAP: Merkezkaç kuvvet ağırlıklarına benzer bir şık vardı onu işaretledim.

Herkese başarılar ve bol şans!

Geri