5 Temel Stcw Sertifikalırımı Nasıl Yenilerim??

STCW ON-LINE SINAVLAR

SERTİFİKA SINAVLARI
5 TEMEL STCW SERTİFİKALARI
İLERİ YANGINLA MÜCADELE
RO/RO YOLCU GEMİLERİ GEMİ ADAMLARI
HIZLI CANKURTARMA BOTU KULLANMA
ISPS – GEMİ GÜVENLİK ZABİTİ

5 TEMEL STCW SERTİFİKA SINAVI:

* 5 TEMEL STCW SERTİFİKASINAVI 50 SORUDAN OLUŞMAKTADIR. SÜRESİ 60 DK.’DIR.
*HER BİR SERTİFİKA İÇİN 10 SORU BULUNMAKTADIR.BAHSE KONU SERTİFİKADAN BAŞARILI OLMAK
İÇİN 5 SORUNUN DOGRU YAPILMASI YETERLİDİR.
*YANLIŞLAR DOGRU CEVABI GÖTÜRMEZ.

İLERİ YANGIN / RORO YOLCU / HIZLI CAN K.BOTU KULLANMA / ISPS (TEK SERTİFİKA SINAVI):

*HER BİR SERTİFİKA SINAVI 20 SORUDAN OLUŞMAKTADIR. SÜRE 30 DK.’DIR.
*SINAVDAN BAŞARILI OLUNMASI İÇİN 10 SORUNUN DOĞRU YAPILMASI YETERLİDİR.
*YANLIŞLAR DOGRU CEVABI GÖTÜRMEZ

SINAV SONUCU, SINAVIN BİTİMİNE MÜTEAKİP AÇIKLANIR.

HAFTANIN 7 GÜNÜ STCW SINAVLARI YAPILMAKTADIR.

HAFTA İÇİ SAAT 08:30 - 17:30 ARASINDA,
HAFTASONLARI İÇİN RANDEVU ALINIZ.

GEREKLİ BELGELER

* YENİLENECEK STCW SERTİFİKALARIN FOTOKOPİSİ
* 5 TEMEL STCW SINAVI İÇİN 1 ADET RESİM YETERLİDİR.
* 5 TEMEL DIŞINDA YENİLENECEK HER SERTİFİKA İÇİN 1 ADET RESİM

5 temel sertifikayı yenilemek için gemiden alacağın jurnal yazısı ve personel listesi yeterl.sınava girmene gerek yok...Fakat gemide çalışmadıysan değerlendirme sınavına girmen gerekiyor..

STCW YENİLEME SINAVI

15 Şubattan sonra yenileme sınavına girenlerin %99 u kalıyor zabitlerde dahil sorular solas tan rasgele seçilmiş teknik sorularda var kalanlar kursa gidiyor fakat bazı soruların cevaplarını kurs hocalarıda bilmiyor.Bu konuda şikayetler için Ulaştırma Bakanlığı Deniz İşleri Daire Başkanı:Cem ERDEM cem.erdem@denizcilik.gov.tr Tel:0312 38 50 dahili 2635

Zırt pırt bişileri değiştirip duruyolar nefret getiriyolar insana yaf.5 senede bir niye ssınava girelimki biz.Kara taşıtlarını kullanan ehliyet sahipleri 5 senede bi sınavamı giriyolar.Kurslara bi dünya para ödüyoruz.Niye ödüyoruz?bizim stcw mizden onlara ne?Gına geldi artık ya.

bu konu cok onemlı arkadaslar yarın oburgun hepımız aynı durumda kalacagız. sınavdan cıkanlarla konusma fırsatı buldum dogrudan solas marpol vb kıtaplardan cımbızla secerek soru sormuslar. maksat uzum yemek deıl bagcıyı dovmek

kurs başarı belgesi yetiyor. bu doğrumu?? ve 2016 yılının sonuna kadar uzatıyorlarmış süresini.. bilsi olan varsa bilgi lütfen.. saygılarla..

Merhaba

Online sınavlardan başarısız olunma durumunda kursa gideceğiz.
Peki bu kurs ne kadar sürüyor ve sonunda tekrar bu sınavlara girecek miyiz?

selamlar

ya benim anlamadığım bu ımo denen kurum her deniz kazasından sonra bir kod çıkarma sevasına düşüyor,her kod dan sonra kazalar dahada artıyor,eskiden ne ais vardı ne ecdis ne bukadar abuk sabuk kurslar,ve bukadarda çok kaza olmazdı.hala eğitimle bu kazaların biteceğini düşünüyorlar.kazaların çoğu insan kaynaklı,sen git vardiyadaki zabitin sırtına tonla yük yükle gel sonrada kazada eğitim eksikliği ara,şahsen ben bildiklerimin tamamına yakınını gemide öğrendim,imo bu gerçekleri hala nasıl görmüyor pesss...

hiçbir şeyi ölçmeyen tamamen kursların para kazanması için oluşturulmuş sınavlar....bu sistemi oluşturan bütün çalışanları burdan kınıyorum....

benm stcwler subat 2012 doldu yenılıcem daha onceden 7 8 ay calısmıslıgım var ve hızmetım var bu yenılemede eskı calıstıgım gemınn kaptanından labılırmym...

Geri