5 Temel Stcw Sınava Girme Hakkı?

• Konuyu açan Konuyu açan merzik
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi

merzik

Küpeşteci
Denizci
ben 2 hafta önce girdim 5 temel stcw ye 2 dersten kaldım.bugun tekrar girdim tek dersim kaldı kursdan tekrar sınava girebileceğimi söylediler fakat limandaki eleman kursa gitmen gerekiyo dedi çarşamba günü gemiye katılmam gerek nasıl olcak bilmiyorum...
şimdi benm kursa gitmem gerekiyomu gerekmiyomu bilen biri varsa cevaplarsa çok sevinirim teşekkürler

Aşağıda belirtilen STCW sertifikaları dışındaki sınavlarda sınava girme hakkı sınırsızdır.
Başarısız olunduğu taktirde tekrardan sınava girme talebinde bulunulabilir yada tekrar kurs görerek alınabilir. Ancak aşağıdaki A2-A3-A4 madde numaralı sertifikalar sınavda birkez başarısız olunduğu taktirde kursa gitmek zorunlu kılınmıştır.

A2- İleri yangınla mücadele
A3- Hızlı Can kurtarma botu
A4- Yolcu gemileri ve Ro-Ro yolcu gemileri gemiadamları eğitimi

İlgili Genelge: 14 Ağustos 2012 / STCW Değerlendirme Sınavları

yeni birşey mı degıstı bugun bana 5 temel stcw ıcın 2 hak oldugunu ,2.sınde veremezsem mecburen kursa gıtmem gerektıgı söylendı dıyelım 3 unden gecemedın 3x3 :9 gun kurs ,1 ınden veremedın 3 gun kurs ama bu 15 gunluk kurs perıyodunun sonuna kadar beklemen lazımmıs kurs basarı belgesını alman ıcın ben bu ısten hıc bir sey anlamadım vallahi,şöyle acıkları kurs 1 ınde baslıyor senın ders 1-3 tarıhlerı arası ama basarı belgenı alman 16 sında olurmus ??

bende antalyada oturuyorum antalyada fettah anadlou denızcılık meslek lısesınde calısanlar konuyla cok ılgısızler ve yanlıs yonlendırmeler yapıyorlar ınsanlara .. belkı sanada onlar soylemıstır bunu sınava gırıs hakkı sınırsızdır temel sertıfıkalarda

5 temel Stcw ye liman goss merkezlerinden paket olarak 1 seferde herbiri 10 soru olmak üzere toplamda 50 soru olarak giriyorsunuz. Yani her bir ders için randevu alınmıyor tek bir paket randevu alınıyor. Geçerseniz sıkıntı yok. Ancak 1 derste olsa5 derste olsa kalırsanız, paket fiyat (şu anda 86 tl) yatırıyorsunuz. Bu şekilde 6 kere girme hakkınız var. 6 kezden sonra kursa gitmek gerekli.

merhabalar, peki stcw sınavları için herhangi bir sınava giriş kağıdı falan gerekiyor mu ya da bir ödeme yapmamız gerekiyor mu? yoksa direkt randevu alıp giriyor muyuz?

Arkadaşlar ben ocak 26'sinda marmariste sinava girdim.5 temel Stwc paket halinde 50 soru geçme notu 60.60 alti not altiginiz taktirde tekrardan 5 temel stcw sinavina giriyorsunuz .... bir dersten de kalirsaniz 5' tanesine giriyorsunuz 4 dersten de kalirsaniz 5 ' ne birden sinava tabi oluyorsunuz .....ben burda stcw kitabini aldim 10 gün calişma firsatim oldu.76 not alarak gectim.....faydasini gördüm emeği gecenlerden Allah razi olsun.kursa bir ton para vermekten devkurtuldum.git gel sikintisindan da

Ben de STCW kitabını burdan sipariş ettim henüz elime geçmedi , sınavdan sonra aklımda kalan sorularda dahil siz değerli arkadaşlarımla paylaşımda bulunacağım. Selametle

3 nisanda izmirde sınava girdim ve geçtim. Bu siteden sipariş ettiğim kitapla birlikte internetten çalıştığım sorularla hazırlandım. Sorular %50 burdaki kitaptan diğerleri %15 internetten geldi. hiç görmediğim sorularda vardı arkadaşlar. Girecek tüm arkadaşlara kolay gelsin, başarılar Selametle.

Geri