6 Aylık Stajda Gemi Tersaneye Girerse Staj Işlemeye Devam Ediyormu?

hypraedth

Küpeşteci
Denizci
stajın devam süresinde 20 günden fazla seyirsiz geçen zamanda stajın işlemediğine dair bir şeyler duymuştum doğruluğu varmıdır tersanede kaldığı süre sıkıntı olurmu?

Bu konu okulunuzun stajla ilgili kurallarına göre değişir. Geçen yıl staja çıkacağım gemi için böyle bir durum vardı İstanbul liman başkanlığına hatta Ankara'ya müsteşarlığa sordum, okulun ne derse o olur biz ona uyarız dedi.

Ancak tersaneye yurtdışında giriyorsa 6 ay da kalsa sorun olacağını sanmam.

Hizmet Sürelerini okul onaylayacağı için sorumluluk onlarındır, fakat yönetmelikte geçen hizmet sürelerinin sayılabilmesi için hakkında maddede,

Makine personeli için; Hizmet belgesine:
"xx Gün tersanesinde bakım onarım işleri yapılmıştır, Jeneratörleri çalışır vaziyette vardiya tutulmuştur." ibareli bir yazı ile Baş mühendis/Kaptan/Tersane Yetkilisi ve Donatan tarafından onaylanması gerekir.

Usulen doğrusu budur, fakat staj sürelerini onaylayan okullar oldugundan,
Açık noktalar oluşabilir tabi.

Ben Bugun Limana Sordurdum 2 Aydan Fazlasını Liman kabul etmiyor. Tabi Okulunda Şeflerle Aran iyi olacak Oda Kabul Etmesi Lazım :) Güverte İçin

benim bi sorum olacak ben 22 metlrelik teknede yuzmil sefer bölgesi olan bir teknede yadımcı kaptanlık yaptım yolcu motorunda açıköğretimi bitirmek için kursa gittim burdada çalıştım iki yıllık güverte mezunuyum stajım kabul olurmu burda kaptanın kagidi 1 zabit

Geri