7.01 Ve 24 Ay Hizmet Durumu

ferdikaptan

Küpeşteci
Denizci
slm arkadaşlar!

bu aralar çok ilginç bir konu yaşanıyor.bir arkadaşımın ağzından bizzat duyduklarımı iletiyorum bu konuda bilgisi olan varsa yazsın lütfen:
01.07.2013 tarihi ile giren bir yasa var 36 ay hizmet durumu. liman başkanlıkları dahi kendi aralarında muhalefete düşmüş durumdalar. şimdi yasaya göre bu tarihten sonra kursa gitmek veya lımana sınavlara girmeye başvuru yapabilmeniz için 36 ay hizmet getirmeniz gerekiyor.ancak bu tarihten önce liman hizmet çizelgesini 24 ay olarak çıkartmış kişiler var ve gerek 2 ay önce gerekse bugün kursa başlamışlar.ve örneğin bu adamların kursları ekim veya kasım gibi bitecek ve ondan sonra limana sınava başvurmak üzere gidecekler. peki kabul edilecekler mi? büyük bir muamma yaşanıyor bu konuda.bilgisi olan varsa yazsın lütfen.

Bende aynı durumdayım!!! fakat konu ile ilgili kesin bir bilgi yok bu sebeepten dolayı başvuru yapmaddım...
Ancak limandan tanıdığım kişilerden aldığım bilgilere dayanarak 1 temmuz tarihinde sınava başvuru yapılması gerektiğini sadece hizmetin bitirilmesinin yetmediğini duydum verdiğim cevaptaki bilgiler
resmi bir bilgi değildir bilgilerinize...

7,01 kursuna gitmeniz için 20+4 ay ( tatil) izni olması gerekiyor. eğer kursa giriş belgesini 1 temmuzdan önce aldıysanız siz zaten sınava girmeye hak kazanmışsınız demektir. bu sebeden dolayı kur bitiminden sonra sınava girmeniz gerekir ama kesin bilgi için ankarayı bizzat siz arayın. liman başkanlıkları pek sallamaz çünkü onlara külfet geliyor bu tarz şeyler için arama yapmak.

1 TEMMUZ 2013 TARİHİNDEN ÖNCE MÜRACAT EDİP KURSA GİRİŞ BELGESİ ALAN KİŞİLER KURSU TAMAMLADIKTAN SONRA SINAVA GİREBİLİR ANLAMINA GELMEKTEDİR BU LİMANDAN ALDIĞI KESİN BİLGİDİR...

onay

haklısın liman bu konuda kesin açıklama yaptı ilgililere duyurulur.01.07.2013 TARİHİNDEN ÖNCE LİMAN HİZMET ÇİZELGESİ çıkarılması yeterlidir.

Geri