merhaba
aklimda kalanlari paylastiim. ben 90 ile gectim. ben turkcelerini ingilizce ile ayni anlami verecek sekilde dogru cevaplari ile yazdim. ingilizce anlamayip soru ezberleyenler degilde soruyu anlayanlar sinavda soruyu hatirlayip cozeceklerdir. umarim herkese faydali olur.
1- tek demirle demirdesiniz.taradiginizi fark ettiniz.ilk olarak ne yaparsiniz?
cvp; demire kaloma veririm.
2- ruzgar gucunu kullanarak yapilan seyir
cvp; sailing
3- gemi yukunu yuklemeye baslamadan once yapilmasi gereken AMBAR ilaclamasindan kim sorumludur?
a) charterer's survey
b) dpa
c) harbor master
d) bayrak devleti
Ben charter's surveyor yaptim ama emin degilim. gemi ambari dedigi icin ve charteredan bahsetmedigi icin dpa de olabilir. ama digger siklar zaten cok sacma.
4- denizde kotu hava sartlarina maruz kaldiginiz zaman bazen yuku denize atma gibi bir durumla karsilasabilirsiniz. boyle bir durumda gerekli rapor hazilanip ve yakindaki gemilere bu durum seyir emniyeti icin bildirilmeli.
Bu paragraph verilmis ve bosluk birakilarak ; yukun denize atilmasi nasil ifade edildigini sormus/
cvp; jettison/jettisoning
5-ADDITIONAL sorveyin hangi durumlarda yapilir?
a)gemi sahibinin istegiyle
b)Klasin istegiyle]
c) herhangi bir kaza yada olay sonucu teknenin kendisinde veya teknenin emniyetine etki edecek bir durum olusmasi durumunda yapilir
cvp c
6-onunuzde kesif sis var. bunun ingilizcesini nedir
7- Guvertenin ustune yani G noktasinin ustune agirlik eklendiginde durum ne olur.
a) km buyur
b) gm buyur
c) dogrultucu kol kuculur
cvp c
8- gemi dry dock a giderken en tehlikeli an nedir ?
changing from water buoyancy to dry dock block
aklimda kalanlari paylastiim. ben 90 ile gectim. ben turkcelerini ingilizce ile ayni anlami verecek sekilde dogru cevaplari ile yazdim. ingilizce anlamayip soru ezberleyenler degilde soruyu anlayanlar sinavda soruyu hatirlayip cozeceklerdir. umarim herkese faydali olur.
1- tek demirle demirdesiniz.taradiginizi fark ettiniz.ilk olarak ne yaparsiniz?
cvp; demire kaloma veririm.
2- ruzgar gucunu kullanarak yapilan seyir
cvp; sailing
3- gemi yukunu yuklemeye baslamadan once yapilmasi gereken AMBAR ilaclamasindan kim sorumludur?
a) charterer's survey
b) dpa
c) harbor master
d) bayrak devleti
Ben charter's surveyor yaptim ama emin degilim. gemi ambari dedigi icin ve charteredan bahsetmedigi icin dpa de olabilir. ama digger siklar zaten cok sacma.
4- denizde kotu hava sartlarina maruz kaldiginiz zaman bazen yuku denize atma gibi bir durumla karsilasabilirsiniz. boyle bir durumda gerekli rapor hazilanip ve yakindaki gemilere bu durum seyir emniyeti icin bildirilmeli.
Bu paragraph verilmis ve bosluk birakilarak ; yukun denize atilmasi nasil ifade edildigini sormus/
cvp; jettison/jettisoning
5-ADDITIONAL sorveyin hangi durumlarda yapilir?
a)gemi sahibinin istegiyle
b)Klasin istegiyle]
c) herhangi bir kaza yada olay sonucu teknenin kendisinde veya teknenin emniyetine etki edecek bir durum olusmasi durumunda yapilir
cvp c
6-onunuzde kesif sis var. bunun ingilizcesini nedir
7- Guvertenin ustune yani G noktasinin ustune agirlik eklendiginde durum ne olur.
a) km buyur
b) gm buyur
c) dogrultucu kol kuculur
cvp c
8- gemi dry dock a giderken en tehlikeli an nedir ?
changing from water buoyancy to dry dock block