Açık Deniz Staj Başvuruları

elif şimşek

Küpeşteci
Denizci
ben denizcilik fakültesi güverte hazırlık öğrencisi velisiyim. biraz erken olmakla birlikte, staj için nerelere ve nasıl başvurulur öğrenmek istiyorum. şimdiden teşekkürler.

Merhabalar,

Staj için önce tüm evrakları hazırlayıp ardından gemisi olan Denizcilik şirketlerine başvuracaksınız. (Yüzyüze görüşme önemlidir.)
Bu görüşmelerde CV bırakacaksınız. Birçok şirkete başvurmak şansınızı artıracaktır.
Mutlaka kısa zamanda olumlu bir cevap alırsınız.

çok teşekkürler. önerebileceğiniz firmalardan birkaçını bildirirseniz çok sevinirim.yani gerçekten mesleği öğretebilecek nitelikte. saygılar

Stajer iken büyük ve kaliteli firmalardan fazla bir maaş beklenmez ama birkaç iyi şirketi önerebilirim:

- Genel Denizcilik (GEDEN)
- YASA
- ARKAS
- Beşiktaş Denizcilik
- Kıran Holding
- TURKON

ewet werior ama köle gibi çalısırısın dökmecilerinde turkon çalıısan da para wermior ki zaten bi çok firma şuanda uzun stajyerlerini aldı listeleri en gec cumaya kadar okullarına iletilecek bu okul ise KTÜ...itü den stajyerler zaten işlerini bulmuş durumda sen geç kalmadan şirketlere git ki arta kalan bi kaç yerden sana ekmek çıksın

öncelikle merhabalar sevgili abilerim ve kardeşlerim. ben sitenize yeni üye taze bir güverte stajeri gencim. eğer tecrübelerinize göre bana yardımcı olursanız çok sevinirim. sorum şu şekilde olucak, yaklaşık 4 ay önce ülkemizin iyi şirketlerinden birine staj için başvuru yaptım ve kabul edildim. daha sonra gemi cüzdanımın çıkmasını sağlık raporlarımı beklerken benden kaynaklı olmayan küçük bir sıkıntı yüzünden, liman başkanlığnda gemi adamı cüzdanımı fazladan 2 3 hafta kadar bekledim, ve bütün evraklarım hazır olunca temmuz da stajıma başladım. ancak 3 ay olarak düşündüğüm stajımı hem gecikmeli başladığım için, hemde okulumun tahminimden de erken açılacağını öğrendiğim için 2. ay sonunda kesmek zorunda kaldım. ve çok sevdiğim gemimden saydığım personelinden ayrıldım, gemiden çıkşımı aldım. şimdi bu gün şirkete gittim, hizmet belgeme mühür vurdurmak ve yeni staj başvurumu yapmak için. kendileri bana benim açımdan bir sorun yaşamadıklarını söyleyip teşekkür ettiler, ve uzun stajım için tekrar ne yapmam gerekiyor diye sorduğumda 1 2 ay önceden tekrar aramamı söylediler. ancak ben yinede biraz kuşkulandım ve durmu size anlatmak istedim. acaba stajımı erken kestiğim için beni tekrar uzun stajda açıkda bırakılarmı? yada bu sözler geneldde staja yada işe alınmıcak her stajyere,personele söylenen sözlermidir? yada şöyle dersek, çok mu paranoya yapıyorum?kusuruma bakmayın ama tecrübesizliğimden dolayı bu konuda sizden yardımlarınızı bekliyorum. eğer yaşadığınız tecrübelere göre yardımcı olursanız benide çok mutlu ve daha huzurlu edersiniz. şimdiden teşekkürler, allah hepinize selamet versin, pruvanız neta olsun inşallah.

Merhabalar,

Staj için önce tüm evrakları hazırlayıp ardından gemisi olan Denizcilik şirketlerine başvuracaksınız. (Yüzyüze görüşme önemlidir.)
Bu görüşmelerde CV bırakacaksınız. Birçok şirkete başvurmak şansınızı artıracaktır.
Mutlaka kısa zamanda olumlu bir cevap alırsınız.

staj için gereken belgeler hakkında bilgi verirmisiniz...teşekkürler

Geri