Açık Denizi Staj Sorularım

_onur_arslan

Küpeşteci
Denizci
2 yıllık Okudum okulumun yeterliliği vardiya zabitliği.

şimdi ilk sorum açık deniz stajını Kıbrıs'a giden feribotlarda yapsam kabul olumu ?

ikinci sorum staj defteri,staj defteri nedir örneği varsa atarmısınız ?

üçüncü sorum yeterliliğimi alıp fakülteye gidersem bidaha staj yapacak mıyım ?

2.soruna yanıt olarak, staj defterini liseler myo ve fakülteler staja çıkmadan önse tedarik eder. diğer sorular konusunda eksik bilgi verebilirim, resmi bi kurumdan bilgi almak en iyisi. kolay gelsin

ilk soruna cevap olarak bildiğim kadarıyla yeterli olur staj olarak sayılır fakat ne kadar verimli olur o konuda şüphelerim var tabi.denizcilik mesleği birazda yaşayarak ögrenilir ne kadar farklı liman ve ülke görürsen ve ne kadar farklı gemi tipi görürsen o kadar çok öğrenirsin tabi bu sende biter, genelde zabit abilerin sana birşeyler öğretmek için senin peşinden koşmayacaktır.senin merakın ve öğrenme isteğin belirleyecek bu durumu.
son sorunun cevabı ise evet fakülteye gidersen yine staj yapacaksın diye biliyorum.

Meraba ven lise mezunuyum acik deniz staji yapmamgerekiyor ama brn yapmak istemiyorum
1.sorum naylon olurmu ihtimal varmi
.2.sorum yat kaptanligina girsem suanki 500 3000 grostin hakkim yanarmi
3.sorum buyuk gemilere.gitmek istemiyorum feribitlar yada daha yakin gemilerde bulmak icin ne yapmaliyim

stajyerliğin bi özelliği de bu. bütün bu sorularına aylık uzak yol stajında cevap buluyorsun.sistem yönetmelik değişiyor sürekli. bence bir an önce aylık stajını bitirmeye bak

1-)Kıbrısa giden feribotlarda stajının sayılacağını sanmıyorum.
2-)Staj defterini okuduğun okuldan alabilirsin.
3-)Fakültede tekrar staj yapmak zorundasın.

Geri