2007 yılında stajımı tamamlayıp sınava girdim. Uzakyol vardiya makinisti ehliyeti aldım.Ticaretle uğraştığım için zabit olarak hiç gemiye çıkamadım ve 2012 yılında ehliyetin süresi doldu.Şimdi işlerim ters gitti ve ehliyetimi tekrar alıp denize çıkmam gerekli.Acil yardıma ihtiyacım var,ne yapmam gerekli?
Yönetmelikte ilgili maddeler bunlar
Aşağıdaki,
1) Konuları Eğitim-Sınav Yönergesi ile belirlenen yenileme sınavında başarılı olmak,
2) Konuları Eğitim-Sınav Yönergesi ile belirlenen yenileme eğitimi görmek,
3) Geçerlilik süresi uzatılmayan yeterlik derecesinin bir altındaki yeterlik derecesinde en az üç ay deniz
hizmeti yaptığını belgelendirmek,
4) Geçerlilik süresi uzatılmayan yeterlik derecesinde, bulunduğu geminin gemiadamları ile asgari
emniyetli donatım belgesine uygun personel listesine ilave olarak en az üç ay deniz hizmeti yaptığını
belgelendirmek,
şartlarından birini yerine getirmek.
Yönetmelikte ilgili maddeler bunlar
Aşağıdaki,
1) Konuları Eğitim-Sınav Yönergesi ile belirlenen yenileme sınavında başarılı olmak,
2) Konuları Eğitim-Sınav Yönergesi ile belirlenen yenileme eğitimi görmek,
3) Geçerlilik süresi uzatılmayan yeterlik derecesinin bir altındaki yeterlik derecesinde en az üç ay deniz
hizmeti yaptığını belgelendirmek,
4) Geçerlilik süresi uzatılmayan yeterlik derecesinde, bulunduğu geminin gemiadamları ile asgari
emniyetli donatım belgesine uygun personel listesine ilave olarak en az üç ay deniz hizmeti yaptığını
belgelendirmek,
şartlarından birini yerine getirmek.