Acil Yardım

killage

Küpeşteci
Denizci
Öncelikle Selamun Aleyküm.. Allah Selamet Versin. Tüm Denizdeki Kardeşlerime,Abilerime
Tekrar Denize Çıkmaya Karar Verdim. Ama Evraklarım Eksik O Yüzden Yardım Ederseniz Sevinirim. GOC Sınavına Girdim Bir Kere Kazanamayınca Kamarotluk Yaptım 1Ay 29 Bir Gemide,6 Gün Bir Gemide. Sene 2012'de Geçenlerde Eski Çalıştığım Şirket Aradı Kamarot Olarak Tekrar Gelirmisin Diye Ama Ben Kamarot Olarak Çıkmak İstemiyorum, Gemiciye Çevirmek İstiyorum. Zaten İşimde Olmadı Dediğine Göre 3 Tane Daha STCW Çıkmış,Sağlık Raporumda Bitti (O kolay Onu Alırım) Yani Anlıyacağınız Gemici Olarak Tekrar Çıkmak İstiyorum Karada da Çalışıyorum Kursa Gitmeden Bu Eksik Evraklarımı Nasıl Tamamlarım STCW,GEMİCİ,Ve Vardiya Tutma Belgesi. Tabi Vardiya Tutmaya Çalıştığım Günler Yetiyorsa Önerdiğiniz Kurs Varmı? Ne Yapmam Gerekir, Önerilerinizi Bekliyorum Biraz Karışık Bir Yazı Oldu Kusura Bakmayın Gemi Cüzdanım 2015 Eylülde Bitiyor

Sevgili kardeşim
Yeni çıkan kurslara gitmelisin.
Eskisi gibi diil artık denetleme gelip kontrol ediyor
imzanı nüfüs cüzdnını kontrol ediyor
sınavları dert etme kurs yeri ayarlıyor
Allah Selamet versin

Ve Aleykümselam Killage

1-) Öncelikle Kamarotluktan Gemiciliğe Geçmek İçin Hangi 3 STCW Belgen Eksik İse; Sadece O 3 Belgeyi Almak İçin Özel Kurslar Mevcut Onlara Mecburi Gitmek Zorundasın Gemici Belgesini Almak İçin.

2-) Eksik Olan 3 Adet STCW Belgelerini Alabileceğin; Üsküdarda Özel Ekol Denizcilik ve Karaköyde Mercan Denizcilik Mevcuttur (Hiçbiri İle Alakam İlgim Yoktur)

3-) Eski Çalıştığın Şirketteki Hizmet Süren Yetmemektedir.(Değişiklik Olmadı İse En Az 6 Ay)

4-) Gemici Olarak Vardiya Tutma Belgesini Alabilmen İçin Bir Gemide Yada Teknede 6 Ay Çalışıp, Çalıştığın Yerden Hizmet Belgesini Onaylı Şekilde Alıp Bağlı Olduğun Liman Başkanlığına Götürdüğün Zaman Süresiz Olarak Alabiliyorsunuz Vardiya Tutma Belgesini. Tabi Farklı Prosedür Oluşmadıysa Yani Herhangi Bir Değişiklik Yoksa. Genede İyi Araştır.

Bildiklerim Budur Azda Olsa Yardımcı Olmaya Çalıştım Selametle.

Geri