Ais cıhazlarınızdan memnunmusunuz ?

• Konuyu açan Konuyu açan kptais
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi

kptais

Küpeşteci
Denizci
Zorunlu olarak aldığımız cihazlardan sorun yasıyorum.

Bizlere zorunlu tutularak satılan cihazlardan tam verim alamıyorum. Aıs cıhazlarını araştırıyorum fakat bırbırlerınden değişik. Hangisi doğru cihaz.tebliği okudum akıllı kart sistemi olması gerekıyormuş. Fakat benım aldığım cihazda yok. Tekrardan almak zorundamıyım. Bırde bu olaylardan dolayı aıs cıhazları hakkında araştırma yaptım. Gereklı insanlara ulaşarak sordum. Aldığım cevaplar cıhazların tam çalışmaması akıllı kartın çalışmaması olduğu söylendi. Bu durumdan zararlı bızımı yoksa firmalarmı sorumlu olacaktır.

Izinler gelişi güzel olarakmı alınıyor. Bizlerimi düşünüyorlar yoksa maddi çıkarlar mı var. Bu cihazların testini biz nerelerde yaptıra biliriz ?
Bir işimiz doğru gitmez mi kardeşim. Nedir bu çektiğimiz. Dünyalar parası veriyoruz hemde madur durumda olan biziz bu durumlardan bir şey anlamıyorum.

Buna bir son vermemiz ve artık işlerimize yoğunlaşmamız gerekiyor arkadaşlar. YORUMLARINIZI BEKLİYORUM ARKADAŞLAR
(kaptan06)

Aldığınız cihazın marka modeli nedir, cihazla birlikte uygunluğuna dair sertifika verilmesi gereklidir.(Type Approval Certificate). Eğer bu sertifikası var ise cihazın uygunluğu belirtilmiş sayılır.

Ayrıca en çok kullanılan basit ve ucuz cihaz olarak L3 AIS Cihazını biliyorum.Fakat onun da birkaç özelliği eksik, örneğin görüntülenen diğer gemilerin Sefer bilgileri gibi.
Zannedersem türkiye distrübütörlüğünü de Bosphorus Electronics yapıyor.
Bunun haricinde başka bir cihaz olarak SIMRAD AIS cihazı bu özelliği sağlamakta ve tercih edilebilir.

Cihaz testlerini de Denizcilik Müsteşarlığı tarafından onaylı bir şirket tarafından yaptırabilirsiniz. EPIRB SART vs. GMDSS cihazları için Shore Based Mainteneance Anlaşması yaptığınız firma muhtemelen bu testi de yapmaya yetkilidir.
Bilindiği üzere AIS testleri de Yıllık olarak yapılmaktadır ve gemide saklanmalıdır.

AIS cihazınız için Type Approval Sertifikasına sahip iseniz sorun olmayacaktır.

Benim cihazım klas b cihazı fakat Denizcilik Müsteşarlığının tebliğine uygun değil gibi görünüyor. Ama yinede onay vermişler. Çelişkili bir durum. Ne yapacağımı bilemedim.

Denizcilik müsteşarlığı izleme istasyonlarını devreye sokucakmış. Benim cihazımda akıllı kart ünitesi yok bu durum sıkıntı yaratmıyacak mı ?

Geri