Akademi Soru Bankası - Yanlış Cevaplı Sorular?

kucukti

Küpeşteci
Denizci
Arkadaşlar sınava akademi denizciligin o civardan aldigim bir soru bankasindan calisiyorum.
Ancak mantigima tesr düşen soru cevaplari mevcut. Bu soruları burada paylaşacağım diğer arkadaşlara da yardımcı olması ve sizlerinde soruların cevapları konusunda yardımcı olmanız açısından.

İlk soru

Bir gemide kıç pik tankına alınan safra ile aşağıdakilerden hangisi önlenir?

1) Geminin yalpaya düşmesi
2) Geminin draftı
3) Pervanenin srast etkisi
4) Geminin meyli
5) Geminin başa trimi

Kitapta ve gemiadamlari sitesinde online testte bu sorunun cevabi
geminin draftı olarak verilmiş ancak Benim bildigim bu sorunun cevabı
5 numaralı şık geminin başa trimi olacak.

Arkadaşlar sınava akademi denizciligin o civardan aldigim bir soru bankasindan calisiyorum.
Ancak mantigima tesr düşen soru cevaplari mevcut. Bu soruları burada paylaşacağım diğer arkadaşlara da yardımcı olması ve sizlerinde soruların cevapları konusunda yardımcı olmanız açısından.

İlk soru

2) Geminin draftı
4) Geminin meyli
5) Geminin başa trimi

draft önlemek diye bir terim yok. kıç pike alınan balast gemiyi kıçlandırır. gm'i arttırdığı için kısmen de olsa yalpa periyodunu kısaltır.

Bence sorunun cevabı geminin başa trimini önlemek olacak.

Kitaplarda çelişkili olan 2 türlü cevap verilmiş diğer bir soru da şu.

Kinistin valfi aşağıdakilerden hangisidir.

glob valf
geyt valf

Her ikisi de pek çok kaynakta cevap olarak verilmiş.
İkisi de doğru mu yoksa tam doğru bir cevap bilen var mı.
Kemal hocanın kitabında yazdığı kadarı ile glob valf ancak internette buldugum başka bir kaynakta
geyt valf ben de muallakta kaldım. Yardımcık olursanız sevinirim.

Kemal demirel hocanın gemi yardımcı makinaları valf kitabında
glob valflerin gecmiste kinistin valf olarak cokca kullanıldıgı ancak
otomasyon sisteme geçişlerden bu yana kelebek valfin de kullanılır oldugu yazıyor.

Aşağıdaki kaynakta ise geyt valf olarak geçiyor.
web.itu.edu.tr/~kusoglu/VALFLER.ppt

Ben glob valf olarak biliyorum.

Çalıştıgın kaynağı görünce bana göre ilk çözüm kaynak değiştirmen gerektiği gibi geldi.

Geçici bir çözüm olarak sorunu yanıtlayayım:
5) Geminin başa trimi

iyi günler bende şöyle bir soru var sonucu çok merak ediyorum gemi inşa

49 soru:bir geminin başta çektiği su 4,20 kana rakamının tam ortasında,kıçta çektiği su 4,80 kana rakamının tam üstünden geçmektedir.
Geminin trimi ve ortalama draftı ne kadardır?
a)60 cm kıça trimli ortalama draftı : 4,500m
b)60 cm başa trimli ortalama draftı : 4,500m
c)60 cm kıça trimli ortalama draftı : 5,575m
d)60 cm başa trimli ortalama draftı :5,575m
e)60 cm başa trimli ortalama draftı : 4,575m

bu sorunun cevabı kitapcıkta c şıkkı olarak verilmiş cevap a şıkkı olması lazım değilmidir yardımlarınız için teşekkür ederim

soru biraz karışık gözüküyor kusura bakmayn arkadaşlar

16. Aşağıdakilerden hangisi kaptanın yolculuk başlamadan önceki işlemlerinden değildir.
A) Yerli ve yabancı mevzuata riayet etmek
B) Donatana bilgi vermek
C) Geminin yola çıkabilmesi için gerekli tüm resmi muameleleri yapmak
D) Gümrük, polis, vergi ve kambiyo hükümlerine riayet etmek
E) Ambar temizliği

buna da çoğu yerde iki farklı cevap verilmiş
kimi kaynakta cevap d kimisinde e

Doğru cevap: E
Burada Akademinin hazırladığı yanlış cevaplı soruları düzeltmeye kalkarsak, kitabı hazırlayandan daha çok efor sarfetmiş oluruz ki; 1 deli kuyuya 5000 taş atmış 1 akıllı hadi çıkarsın demek olur.
Dediğim gibi başka kaynak seçin.

Sinava 24-25 haziranda (2012) Iskenderun'da girdim arkadaslar.
Ilk girisimde tüm sinavlardan geçmis bulunuyorum. :)

En çok zorlayan ana makine oldu 75 le geçtim.
Digerlerinden 90 üzeri puanlarla geçtim.

Sinavlarda baya farkli sorular geliyor aklimda kalanlari toparlayip sonradan ayri bir topik altinda paylasmaya çalisacagim.

Burada Akademinin hazirladigi yanlis cevapli sorulari düzeltmeye kalkarsak, kitabi hazirlayandan daha çok efor sarfetmis oluruz ki; 1 deli kuyuya 5000 tas atmis 1 akilli hadi çikarsin demek olur.
Dedigim gibi baska kaynak seçin.
Polemik yaratmamak için o günlerde site yöneticisinden gelen bu ve diger tepkilere cevap vermemistim simdi verme ihtiyaci hissediyorum.
Öncelikle sinava bulabildigim her kaynaktan çalismak için çaba sarfettim ancak ilk elime geçen kaynak akademinin iki adet kitabi idi bunlari da gemide staja çikarken yanimda bilgisayar goturmedigim icin
çalismak amaciyla almistim.

Bu arada sinifim sordugum sorulardan da anlayacaginiz üzere makine (uzakyol vardiya müh.)
Bu site ve daha pek çok site dahil olmak üzere kaynak arastirmasi yaptim.
Ancak çalistigim çogu kaynakta bu site de dahil olmak üzere
mantigima ters gelen pek çok soru ile karsilastim. (özellikle forum kisminda sahislarca paylasilan içerikten bahsediyorum)
Bu konuyu açmaktaki amacim akademinin sorularini düzeltmek degil.
Piyasadaki mümkün mertebe tüm kaynaklardaki çeliskili sorulara biraz olsun isik tutmakti. (makine sinifi için)
Sordugum sorular akademi kitaplarindan denk gelmis olabilir ancak ayni sorular sitedeki
kullanicilar tarafindan da yanlis cevaplari ile pek çok kullanici tarafindan paylasilmis durumda.
Bahsi geçen sorularin siteniz kaynaklarinda bulunup bulunmadigi hakkinda bir fikrim yok ancak
bulunsa bile cevaplarinin piyasadakilerden farkli oldugundan süpheliyim. (Makine için konusuyorum)
Anti parantez (sonucta herkes sitenizdeki soru kaynaklarina ulasacak kadar mesaj sayisina
veya 50tl ödeme lüksüne sahip olmayabilir.)
Ne akademinin adamiyim ne de baska birisinin.
O yüzden her attigim mesaja neden bu sekilde tepki verdiginizi anlayabilmis degilim.
Burda paylasilan ve dogrulugu kesinlesen soru hiçkimseye zarar vermez.
Aksine pek çok arkadasimiza 70 sinirindan belki de o hayati önem tasiyan 1 adet soruyu kazandirir.

(bütün bunlari ticari bir amaç kayginiz olmadigini düsünerek yaziyorum.)
Ticari bir amaç güdüyorsaniz da en kisa zamanda kendi ellerimle bütün makine içeriginin
herhangi bir mesaj kisiti ile sinirlandirilmayacagi ücretsiz bir sekilde paylasilabilecegi bir websitesi açabilirim. Oldukça basit bir olay.

Amacim savas ilan etmek degil sirf mesaji attigim gün bile en azindan mantik hatasi olan birkaç soruya
dogru cevap bulabilirsem 2 gün sonra girecegim sinavlardan geçme sansimi artiririm ve bunun belki benle ayni durumda olan baskalarina da faydasi olur diye düsünerek açtigim bir konuya attiginiz cevaplar hele hele bir site yöneticisi ya da kurucusu olarak hiç hos degil.

sorusunun hocamizin kaynaklarindan da görülecegi üzere

glob valf
geyt valf

cevabi glob valftir

ITÜ Denizcilik Fakültesi Gemi Yardimci Makinleri Hocamiz Kemal Demirel'in kitabindan kesitler.

Burada
20t1gzn.jpg

ve burada görüldüğü üzere.

2d2jf2u.jpg

Sorunun yanıtları arasında kimi yerde şıklar arasında kelebek valfte var.
Bu sebeple Kemal hocanın Gemi yardımcı makineleri 1 kitabından alıntı olan kesit kaynak gösterilerek.
Sorunun 2 dogru cevabı oldugu gerekçesi ile ilgili yerlere başvurularak soru iptal bile ettirilebilir.
Ancak sorunun cevabı kesinlikle geyt valf değil.

Öncelikle sınavlardan başarılı olmuşsunuz tebrikler köprüden geçmişsiniz.
Geleyim söylediklerinizdeki yanlışları düzeltmeye.
Sordugunuz sorulara ben makine olarak bakmadım, stabilitede çıkan mutual sorular olarak baktım ve sitemizde bunlar tamamen ücretsiz olarak zaten paylaşılıyor.

50 tl olarak gördüğünüz şey aslında 50 mesaj şartıdır, 50 mesaj şartının aranması da siteye katılım sağlamasının istenmesidir. Katılım sağlamayarak direk online deneme sınavına girmek isteyenler için; gold üyeliğin yıllığı 10 tldir. Soru paylaşımları, GOSS sınavı çıkmış soruları gold üyelik gerektirmez, siz neden bu dışlama duygusuna kapıldınız anlayamadım.
Daha dikkatli bakıp yorum yaparsanız sevinirim.

Yazdığım yazıda "1 deli kuyuya taş atmış" sözünde size düşen bir şey yok çünkü o yanlış cevaplı soruları çıkarıp basan siz değilsiniz.O nedenle üstünüze alınıp 50 satırlı yazılar yazmanız gereksiz.

Ticari bir amaç gütmeye gelince, bu sitedeki her bir üye ticari bir amaç gütmektedir. Çünkü biz bu sınavlara buradan hazırlanıp sınavlara girip ehliyet yükseltiyoruz. Sonuçda biz bunu para kazanmak adına yapıyoruz özünde. Para olmadan yaşanan hayat ne güzel olurdu, ancak bir düşünün bakalım çıktığınız gemide para alamadan inerseniz nasıl hissedersiniz.

Ücretli üyelik alarak siteye katkı sağlayıp özelliklerinden tam yararlanmak bence taktir edilecek bir davranış. En azından bazıları gibi yediği kabı pisletenlerden olmaktan iyidir.
Siteye sağlanan katkı da yıllık 10lira ile sadece sunucu masrafıdır.
Bunu birçok yerde de söyledim.

Makinecilerin böyle soru sıkıntısıyla üzülmesinin sebebi katılımcı olmamalarıdır. Gördüğünüz üzere binlerce kişi karşısına çıkan soruları diğer kişilerle paylaşıyor, ama makine sınıfındakilerden bunu göremiyoruz.
Makine sorularının paylaşıldığı halkulade bir site açın ilk üyeniz ben olayım.
Biz burada onu yaptık ancak katılan yok bakıp çıkan çok.Kimseye zorla iş yaptıramayız.

Çalışma hayatınızda başarılar.

İlk soru

2) Geminin draftı
4) Geminin meyli
5) Geminin başa trimi

GEMİNİN BAŞA TRİMİ OLMALI

yanlış

Sinava 24-25 haziranda (2012) Iskenderun'da girdim arkadaslar.
Ilk girisimde tüm sinavlardan geçmis bulunuyorum. :)

En çok zorlayan ana makine oldu 75 le geçtim.
Digerlerinden 90 üzeri puanlarla geçtim.

Sinavlarda baya farkli sorular geliyor aklimda kalanlari toparlayip sonradan ayri bir topik altinda paylasmaya çalisacagim.

Polemik yaratmamak için o günlerde site yöneticisinden gelen bu ve diger tepkilere cevap vermemistim simdi verme ihtiyaci hissediyorum.
Öncelikle sinava bulabildigim her kaynaktan çalismak için çaba sarfettim ancak ilk elime geçen kaynak akademinin iki adet kitabi idi bunlari da gemide staja çikarken yanimda bilgisayar goturmedigim icin
çalismak amaciyla almistim.

Bu arada sinifim sordugum sorulardan da anlayacaginiz üzere makine (uzakyol vardiya müh.)
Bu site ve daha pek çok site dahil olmak üzere kaynak arastirmasi yaptim.
Ancak çalistigim çogu kaynakta bu site de dahil olmak üzere
mantigima ters gelen pek çok soru ile karsilastim. (özellikle forum kisminda sahislarca paylasilan içerikten bahsediyorum)
Bu konuyu açmaktaki amacim akademinin sorularini düzeltmek degil.
Piyasadaki mümkün mertebe tüm kaynaklardaki çeliskili sorulara biraz olsun isik tutmakti. (makine sinifi için)
Sordugum sorular akademi kitaplarindan denk gelmis olabilir ancak ayni sorular sitedeki
kullanicilar tarafindan da yanlis cevaplari ile pek çok kullanici tarafindan paylasilmis durumda.
Bahsi geçen sorularin siteniz kaynaklarinda bulunup bulunmadigi hakkinda bir fikrim yok ancak
bulunsa bile cevaplarinin piyasadakilerden farkli oldugundan süpheliyim. (Makine için konusuyorum)
Anti parantez (sonucta herkes sitenizdeki soru kaynaklarina ulasacak kadar mesaj sayisina
veya 50tl ödeme lüksüne sahip olmayabilir.)
Ne akademinin adamiyim ne de baska birisinin.
O yüzden her attigim mesaja neden bu sekilde tepki verdiginizi anlayabilmis degilim.
Burda paylasilan ve dogrulugu kesinlesen soru hiçkimseye zarar vermez.
Aksine pek çok arkadasimiza 70 sinirindan belki de o hayati önem tasiyan 1 adet soruyu kazandirir.

(bütün bunlari ticari bir amaç kayginiz olmadigini düsünerek yaziyorum.)
Ticari bir amaç güdüyorsaniz da en kisa zamanda kendi ellerimle bütün makine içeriginin
herhangi bir mesaj kisiti ile sinirlandirilmayacagi ücretsiz bir sekilde paylasilabilecegi bir websitesi açabilirim. Oldukça basit bir olay.

Amacim savas ilan etmek degil sirf mesaji attigim gün bile en azindan mantik hatasi olan birkaç soruya
dogru cevap bulabilirsem 2 gün sonra girecegim sinavlardan geçme sansimi artiririm ve bunun belki benle ayni durumda olan baskalarina da faydasi olur diye düsünerek açtigim bir konuya attiginiz cevaplar hele hele bir site yöneticisi ya da kurucusu olarak hiç hos degil.

sorusunun hocamizin kaynaklarindan da görülecegi üzere

glob valf
geyt valf

cevabi glob valftir

ITÜ Denizcilik Fakültesi Gemi Yardimci Makinleri Hocamiz Kemal Demirel'in kitabindan kesitler.

Burada
20t1gzn.jpg

ve burada görüldüğü üzere.

2d2jf2u.jpg

Sorunun yanıtları arasında kimi yerde şıklar arasında kelebek valfte var.
Bu sebeple Kemal hocanın Gemi yardımcı makineleri 1 kitabından alıntı olan kesit kaynak gösterilerek.
Sorunun 2 dogru cevabı oldugu gerekçesi ile ilgili yerlere başvurularak soru iptal bile ettirilebilir.
Ancak sorunun cevabı kesinlikle geyt valf değil.

kinistin valfi gate valf'tir.tam açık yada tam kapalı pozisyonda olur.sen hangi gemide gate valf ile debi ayarı yapıldığını gördün??? o kitapları bizde okuduk sadece sen değil!! alıntı yapmana gerek yok.o sorunun cevabıda kesinlikle gate valftir.

Geri