Sinava 24-25 haziranda (2012) Iskenderun'da girdim arkadaslar.
Ilk girisimde tüm sinavlardan geçmis bulunuyorum.
En çok zorlayan ana makine oldu 75 le geçtim.
Digerlerinden 90 üzeri puanlarla geçtim.
Sinavlarda baya farkli sorular geliyor aklimda kalanlari toparlayip sonradan ayri bir topik altinda paylasmaya çalisacagim.
Polemik yaratmamak için o günlerde site yöneticisinden gelen bu ve diger tepkilere cevap vermemistim simdi verme ihtiyaci hissediyorum.
Öncelikle sinava bulabildigim her kaynaktan çalismak için çaba sarfettim ancak ilk elime geçen kaynak akademinin iki adet kitabi idi bunlari da gemide staja çikarken yanimda bilgisayar goturmedigim icin
çalismak amaciyla almistim.
Bu arada sinifim sordugum sorulardan da anlayacaginiz üzere makine (uzakyol vardiya müh.)
Bu site ve daha pek çok site dahil olmak üzere kaynak arastirmasi yaptim.
Ancak çalistigim çogu kaynakta bu site de dahil olmak üzere
mantigima ters gelen pek çok soru ile karsilastim. (özellikle forum kisminda sahislarca paylasilan içerikten bahsediyorum)
Bu konuyu açmaktaki amacim akademinin sorularini düzeltmek degil.
Piyasadaki mümkün mertebe tüm kaynaklardaki çeliskili sorulara biraz olsun isik tutmakti. (makine sinifi için)
Sordugum sorular akademi kitaplarindan denk gelmis olabilir ancak ayni sorular sitedeki
kullanicilar tarafindan da yanlis cevaplari ile pek çok kullanici tarafindan paylasilmis durumda.
Bahsi geçen sorularin siteniz kaynaklarinda bulunup bulunmadigi hakkinda bir fikrim yok ancak
bulunsa bile cevaplarinin piyasadakilerden farkli oldugundan süpheliyim. (Makine için konusuyorum)
Anti parantez (sonucta herkes sitenizdeki soru kaynaklarina ulasacak kadar mesaj sayisina
veya 50tl ödeme lüksüne sahip olmayabilir.)
Ne akademinin adamiyim ne de baska birisinin.
O yüzden her attigim mesaja neden bu sekilde tepki verdiginizi anlayabilmis degilim.
Burda paylasilan ve dogrulugu kesinlesen soru hiçkimseye zarar vermez.
Aksine pek çok arkadasimiza 70 sinirindan belki de o hayati önem tasiyan 1 adet soruyu kazandirir.
(bütün bunlari ticari bir amaç kayginiz olmadigini düsünerek yaziyorum.)
Ticari bir amaç güdüyorsaniz da en kisa zamanda kendi ellerimle bütün makine içeriginin
herhangi bir mesaj kisiti ile sinirlandirilmayacagi ücretsiz bir sekilde paylasilabilecegi bir websitesi açabilirim. Oldukça basit bir olay.
Amacim savas ilan etmek degil sirf mesaji attigim gün bile en azindan mantik hatasi olan birkaç soruya
dogru cevap bulabilirsem 2 gün sonra girecegim sinavlardan geçme sansimi artiririm ve bunun belki benle ayni durumda olan baskalarina da faydasi olur diye düsünerek açtigim bir konuya attiginiz cevaplar hele hele bir site yöneticisi ya da kurucusu olarak hiç hos degil.
sorusunun hocamizin kaynaklarindan da görülecegi üzere
Kinistin valfi aşağıdakilerden hangisidir.
glob valf
geyt valf
cevabi glob valftir
ITÜ Denizcilik Fakültesi Gemi Yardimci Makinleri Hocamiz Kemal Demirel'in kitabindan kesitler.
Burada
ve burada görüldüğü üzere.
Sorunun yanıtları arasında kimi yerde şıklar arasında kelebek valfte var.
Bu sebeple Kemal hocanın Gemi yardımcı makineleri 1 kitabından alıntı olan kesit kaynak gösterilerek.
Sorunun 2 dogru cevabı oldugu gerekçesi ile ilgili yerlere başvurularak soru iptal bile ettirilebilir.
Ancak sorunun cevabı kesinlikle geyt valf değil.