Ana Makina Opr. Ankara Sınav Salonu

leventtttt

Küpeşteci
Denizci
arkadaşlar dün girdim sınava bir kaç tane yeni soru çıktı aklımda kalanlar şoyle...

1: yağlama yağındaki maksimum yağ yüzdesi ne olmalı? cevap şıklarında 8,0.8,1,0.1,0.2 vardı ben 0.1 i işaretledim.

2:gemide çalışma koşullarını doğrudan etkileyen sistem hangisidir? seceneklerde -air cond. -sludge -tatlı su üretimi gibi secenekler vardı air cond işaretledim.

3:hangisi yakıt pompasıın parçalarından biri değildir? seceneklerde 2 şık arasında, orifis le kramayer dişlisi arasında kalmıştım sonra dan hatırladım kramayer dişlisini orifis doğru cevap.

4:düşük yanma basıncı ve egzos sıcaklığının nedeni nedir diye vardı.. az yakıt püskürtülmesi ydi cevap

5:indirekt püskürtmeli makinaların direkt püstkürtmeli makinalara göre sıkıştırma oranının fazla olmasının nedeni nedir diye bi soru vardı.. cevabı nı bilmiyorum ama benzer 2 şık vardı onlardan biridir diye düşündüm birini salladım secenekler şöyleydi... -yanma odasının yüzey alanının hacminden büyük olması-yanma odasının yüzey alanının hacminden küççük olması

6:impals ve etki türbinlerinin birleşimi olan türbin nedir diye soruyodu cevabı bilmiyordum kombine türbin diye salladım.

7:piston hızı hesaplamayla ilgili bi soru vardı. bir de günde x kadr yakıt tüketen y gücündeki makinaın 24 saaatte tükettiği yakıtı soruyordu.

8:aşağıdakilerden hangisi turbo şarjın makineye sağladığı avantajlardan biri değildir diye bi soru vardı. şıkları pek hatırlamıyorum

9:aşağıdakilerden hangisi valf overlap inin sağladığı yararlardan biri değildir diye bi soru vardı.. pistonu valfleri soğutmak gibi secenekler vardı yağ segmanını soğutmak diye bi secenek vardı onu işaretledim.

hatırladıklarım bu kadar aklıma geldikçe yazarım tekrar.

Geri