Ana Makine Soruları

Merhaba poyraz Ali;
Ben 22 Kasımda sınava girdim. Ama yine maalesef mevcut bütün sorulara çalışmama rağmen 60 puanla kaldım. Aklımda kalan sorulardan birisi,
- aşağıdakilerden hangisi enjektör soğutma suyu pompası ile ilgili yapılması gerekendir?
a) Enjektör soğutma suyu pompası Ana makina çalıştırılmadan bir süre önce devreye alınır
b) Manevradan sonra hemen stop edilir
c) deniz suyu 8 santigrad derecenin altına düştüğünde derhal stop edilir,
d) makina çalıştırılınca hemen devreye alınır.
e) makina çalıştıktan bir süre sonra devreye alınır.

*Cevabını bilmiyorum. Çok çelişkili cevaplar var.

- birde "CaO" ya da CaCo gibi başlayan kimyasal sorular geldi 3 tane. Eski sorulardan 10 tane geldi sadece.

Kusura bakma başka aklıma gelmiyor. Bu enjektör sorusunada çok kafam takıldığı için hatırladım. Başarılar dilerim. Umarım geçersin...

Selam arkadaşlar 22.12.2011 de karaköyde girdiğim sınavda kitapan yaklaşık 9-10 soru çıktı bıuna ek olarak aşağıda hatırlayabildiğim daha önce çıkmamış soruları yazıyorum.Herkese başarılar. 1-c:0,865 h:0,130 O:0,05 (C=Karbon , H=Hidrojen O=Oksijen) ve hava fazlalık katsayısı 1,85 olan havanın ağırlığı nedir? 2-6 silindirli dizel makinenin indike gücü 6700 hp ,silindir çapı 600 mm ve strok uzunluğu 840 mm ise bu makinenin litre başına düşen indike verimini bulunuz? 3-Parson türbinin hareketli kanatları aşağıdailerden hangisi ile temizlenir? a.sülfirik asit b.sülfüroz asit c.Nitrik asit d.Karınca Asidi e....... dan arındırılmış sıcak su 4-Aşağıdakilerden hangisi çift akımlı bir türbindir. 5-Ejnjektördeki havayı alma işlemine ne denir? a.havalandırma b.Prayming c.Taşıntı d...... e:tümü 6-Bu yazacağım soru kitapta var ama buradaki cevap şıkları değğişik.Aşırı doldurmalı sitemlerde havanınsoğutulması neden yapılır. a.Silindire giren havanın miktarını arttırmak b.Havanın miktarını azaltmak c.Yanmayı kolaylaştırmak d.Yakıt tüketimini azaltmak e.Tümü

Geri