Arkadaşlar ben geçen sene liman cüzdanını çıkarttım gemici olarak hiç bir faydasını görmedim iş yok Simsarların tepenize istila etmesi de işin acı yanlarından bir tanesi..Maalesef devletin resmi internet sitesi İŞKUR da bile ne gemi personeli alımıyla ilgili ne de gemi personellerinin iş isteme talbeiyle ilgili yıllardan beri tek bir ilan bile bulamazsınız...
İşin içine girdikte zorlaştığını anlıyorsunuz, bir kaç arkadaşımın tavsiyesi üzerine ben de Aşçı olmaya karar verdim. Daha önce otellerde çalışıyordum.
Benim öğrenmek istediğim şunlardır:
Birincisi;
Geçerli evrakların(cüzdan- pasaport- sağlık raporu) varsa sadece porör muaynesi yeterli diyen de var
12 günlük kursa gidip cüzdana aşçılık STCW si işlettirilecek diyen de...
İş tecrüben olmasa da 12 günlük kurs sertifikası yeterliymiş..
İkincisi,
Sicilimin bağlı olduğu liman müdürlüğü İzmir'in bilmem kaç kilometre ilerisinde
Geçen ay ikamet adresimi değiştirdim, gene İzmirdeyim ve evimin yeri İl Liman Müdürlüğüne 5 dk. mesafede..
İşlemler için sicilimin bulunduğu ilçeye mi gidicem yoksa zaten eski ilçe liman müdürlüğü yanımdaki il liman müdürlüğüne verdiğim evrakları postalayacak, gerek yok mudur?
İşin içine girdikte zorlaştığını anlıyorsunuz, bir kaç arkadaşımın tavsiyesi üzerine ben de Aşçı olmaya karar verdim. Daha önce otellerde çalışıyordum.
Benim öğrenmek istediğim şunlardır:
Birincisi;
Geçerli evrakların(cüzdan- pasaport- sağlık raporu) varsa sadece porör muaynesi yeterli diyen de var
12 günlük kursa gidip cüzdana aşçılık STCW si işlettirilecek diyen de...
İş tecrüben olmasa da 12 günlük kurs sertifikası yeterliymiş..
İkincisi,
Sicilimin bağlı olduğu liman müdürlüğü İzmir'in bilmem kaç kilometre ilerisinde
Geçen ay ikamet adresimi değiştirdim, gene İzmirdeyim ve evimin yeri İl Liman Müdürlüğüne 5 dk. mesafede..
İşlemler için sicilimin bulunduğu ilçeye mi gidicem yoksa zaten eski ilçe liman müdürlüğü yanımdaki il liman müdürlüğüne verdiğim evrakları postalayacak, gerek yok mudur?