Askerlik Hizmeti

bambocha_izm

Küpeşteci
Denizci
2 yıllık güverte mezunuyum.hiç staj yapmadım.cüzdanım hazır.askerliğimi 15 süreli serdümen eri olarak yaptım.bunu liman cüzdanına işletme hakkım varmı yada bu belge ile usta gemicilik sınavına giriş hakkım varmı.kimisi var dio kimisi yok dio..liman başkanlıklarındaki durumlar değişiyormu adamı bulursan olur diolar falan...bikaç kişiden duydum bırakın gemici usta gemiciyi adam zabitliği için işletmiş askerlik hizmetini..ben izmi liman baskanlıgına gittiğimde bana denen böle bişi için usta gemicilik sınavı için eğitim görmem fakat ızmır bunu derken baska lımanda zabıtlıge nasıl işletiyolar...ayrıca o kişinin mezunıyetı liman işletme açıklıga kavusturursanız cok sewınırım

hıc staj yapmadıysan hızmet saydıramazsın dıye bılıyorum.ama ustagemıcı olursun.15 gun 5 temel sertıfıka ıcın kurs gorceksın ve 10 gunde ustagemıcılık kursu vercekler. daha snra 1 ay ıcınde ustagemıcı belgen cıkıyormus. bı kac gun once bır arkdasım ıcın sormustum ıstanbul lıman baskanlıgına bu sekılde anlattı ordakı memur.. bu arada askerlıgı hangı gemıde yaptın..bnde serdumendım..

Ya bende stcw falan var ama anlasilan usta gemici kursu gormek sart yanı bu kursu görmeden usta gemicilik sınavına girilmiyormu ??? ben hasanpasada yaptim askerligi sen

Geri