Askerlikde Denizci Olabilir Miyim?

elbeye

Küpeşteci
Denizci
Herkese merhabalar

Ben 20 yasındayım şuan ögrenciyim
Bilgisayar programlama okuyorum ayrıca sistem uzmanıyım.
Benim babam bariyeliymiş benim dogmama 2 ay kala vefat etmiş hem bu sebepten hemde denize olan baglılıgımdan dolayı askerde bahriyeli olmak istiyorum

Bunu kolaylastırmak için ne yapabilirim daha dogrusu boyle bişey yapılabilir mi birde gemide benim mesleğimle alakalı bi bölüm varmıdır acaba

Selam Ben Deu Diyyo ÖĞrencİsİ. Askerde BÖyle BİrŞeyİ SeÇme Şansin BulunmadiĞi İÇİn İŞ Tamamen Şans.gemİde Senİn BÖlÜmÜnle İlgİlİ İŞler Var Ama Onlarida Zabİtlerİmİz Halledİo Senİn Yapman Gereken Okullu Olmak...

Bizlerden bazıları bile meslektaşlarımız , Denizci oldukları halde Askerliğini karacı olarak yapanlar var , bu tamamen şans dedikleri gibi, Ama muayene ve kontrollerden once askerlik şubesine Gemi adamı cüzdanının ibraz edilmesiyle bu şans attırılabilir,

Bilgisayar Programlama bölümünün denizcilik alanında karşılığı bulunmamaktadır.
Başka yollardan da ugrasıp denizci olurum dersen Okul vs bitirmen gerekir, Zabit olmak için tabi

Kolay Gelsin,

asker gitmeden önce gemicilikle ilgili geçerli bir ehliyetalmalısın...Askerde mesleğinle ilgili bir branş yok...Ancak sivil bahriyede Elektronik Zabiti olabilirsin..

ben askerlik şubesine liman cüzdanımı, pasaportumu ve hizmet belgelerimin fotokopisini verdim ama beni Ankara / Polatlı Topçu ve Füze Okulu'na Gönderdiler.. Usta birliği de Tekirdağ / çorlu Topçu alayı. Karacı Yaptılar Yani.. Eskisi Gibi Değil artık. Nereye ihtiyaç varsa oraya veriyorlar..

Bir denizcilik firmasında IT bölümünde çalışabilirsin. Şirket ve gemiler arasında bağlantı, programlanmış bakım-tutum konularında hizmet edebilirsin. Zaman zaman şirket gemilerine gidip gemilerdeki sistemlerle ilgili bakım onarım geliştirme konularında görevlendirilebilirsin.

Geri