Ast üst Ilişkisi Hakkında Lütfen Yardım

• Konuyu açan Konuyu açan pi09
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi

pi09

Küpeşteci
Denizci
Dokuz eylülün gemi makine işletme mühendisliğindeki ast üst ilişikisinin içeriği nedir?sadece saygı sevgi midir? yoksa emir komuta felan mı var yardımcı olursanız sevinirim

saygı sevgi emir komuta ne ararsan var 1.sınıf cok zordur hiyerarşi bakımından 2 oldunmu biraz daha rahatlarsın uymak zorundasındır baska bir sansın yok iyi yanlarıda vardır kotu yanlarıda vardır biraz sabırlı olman lazım

DEÜ'de mesleki ast üst ilişkisi fakülte yönetimi tarafından yönetmelikle korunmadığından ve sadece öğrenciler arasında oluşmuş çok yeni bir olgu olması sebebiyle kötüye kullanma, saygı-sevgi dışı hareketler olduğunu duyuyoruz.Bunun dışında diğer bölümlerle hiçbir farkı yoktur. Umarım sıkıntısız bir öğretim hayatı geçirirsiniz.

DEÜ'de mesleki ast üst ilişkisi fakülte yönetimi tarafından yönetmelikle korunmadığından ve sadece öğrenciler arasında oluşmuş çok yeni bir olgu olması sebebiyle kötüye kullanma, saygı-sevgi dışı hareketler olduğunu duyuyoruz.Bunun dışında diğer bölümlerle hiçbir farkı yoktur. Umarım sıkıntısız bir öğretim hayatı geçirirsiniz.

kotuye kullanmak derken tamamı ile gercek dısıdır sevgi saygı konusunda ise hiyersinin bulundugu bi yerde ne kadar sevgi saygı varsa DEÜ'de de o kadar sevgi ve saygı vardır.Denizcilik camiasında vardır zaten biri bin ederek anlatırlar.Diğer taraftan Deü deki ast-üst iliskisi yeni bi olgu deildir 17 senedir uygulanmaktadır ve bu iliski İTÜ mezunu olupta DEÜ de öğretim görevlisi olan hocalar tarafından uygulanmıstır yani gerekse 17 yıldır uygulanması gerekse İTÜ temelli olması deü deki hiyerarsinin yeni bi olgu olmadıgını gösterir diye düsünüyorum.

Dokuz eylülün gemi makine işletme mühendisliğindeki ast üst ilişikisinin içeriği nedir?sadece saygı sevgi midir? yoksa emir komuta felan mı var yardımcı olursanız sevinirim

Kardeş sen kafana bişey takma korkulacak bişey emin ol yoktur o ast üst ilişkisine giren vatandaşlar kendini asker ocağında sanıyor heralde öyle ezme olayı falan o işler cacıktır kimse kimseyi ezemez ne öyle bir kanun var nede öyle bir kural ezmeye kalkan olursada yakala okul çıkışı inceltin bak bi daha artislik yapan oluyormu ;) korkmayın böyle şeylerden ;) kimse kimsenin egosu altında ezilemez ezilmek zorunda değil o hiyerarşiyi kabullendirmeye çalışan artislere sesleniyorum önce gidin askerliğinizi yapın...

Dokuz Eylül'de okuyorum hiyerarşideki kilit isimlerden biriyim. Hiyerarşi korkulacak bir şey değildir aksine Dokuz Eylül'ün bu sektörde önde gelen okullardan biri olmasını sağlayan, ast üst ilişkisinden çok abi kardeş ilişkisine dayanan bir olgudur. Üstlere karşı saygılı olunduğu sürece, onlar da alt dönemleri gerek derslerde gerekse maddi manevi her türlü konuda koruyup kollar. Elbette denizcilik gelenek görenek ve ahlakını alt sınıflara anlatmak için bazen sertleşilen anlar olduğu oluyor ama her şey gemiye çıkmamış bireyleri gemi ortamına hazırlamak için yapılır.
Ezmeye kalkan olursa yakala okul çıkışı diyen arkadaş da hangi dünyada yaşıyor merak ettim. Dokuz Eylül'e hiç gelmiş mi oradaki ortamı hiç görmüş mü ? Askerde hiç komutanını alay dışında yakalamış mı acaba ? Bu hiyerarşiyi ilk uygulayan ve uygulanmasının devamını sağlayan bizzat okul yönetiminin İTÜ eski adıyla YDO mezunu hocalarıdır.

deniz görgü ahlakının okulda öğretilmiş bir olgu olduğunu düşünmüyorum keza bu ahlak ve terbiye insanın içindedir okulda abiyle ablayla hocayla olucak iş değildir zaten kendi adıma konuşayım ben okulda değil denizde öğrendim ayrıca ydoluyum diyipte kendini artist sanmayan sayılı (ADAM) gördüm ayrıca hangi dünyada yaşadığımı sana detaylı ve uygulamalı sunumunuda yapardım ama burda yöneticiyiz yakışmaz bize, iğneleyici yazılarını kendine sakla kilit çocuk. asker ocagıyla ana kucagını karıştırma hatta kıyaslamasını bile yapma o hocalarına söyle sana biraz mütevazi olmayı ögretsinler.

Biraz modern olun, tamam bizim gelenek göreneklerimiz var, denizde de ve bu eğitimde de bu farklıdır ama ben size soruyorum bu zulüm derecesine geliyorsa ya da emran kaptan'ın dediği gibi başkasına bir şey ispatlama amacı güdülüyorsa bu eğitimde ve mesleki kariyerde ilerleme sağlamaz sadece ego tatminidir.

Ben makine mühendisiyim ve YDO'da fark derslerini aldım ve fark derslerini aldığım dönem güz yarıyılı başına denk geldiği için birinci sınıflara okulun henüz başında yapılan muameleyi gözlerimle gördüm. Bir kaç tane üst sınıf birinci sınıfları kantine doldurmuş resmen egolarını tatmin ediyorlardı. Az daha kendimi tutamayıp müdahale edecektim resmen rezillik. He birde şu var bunlara itaat etmezsen ne olur hiç bir şey. YDO da kendi aralarında yarık dedikleri öğrenciler var kafaları gayet rahat üst sınıf falan takmıyorlar. Sonuçda ne yapabilirler kafanıza silah dayayamazlar ya. Bir tane yarıkla sohbet etme imkanım oldu bana dediği ise abi eğer yarık olursak boru trampet yapmazsak iş bulamamakla korkutuyorlar diyorlardı. Bu da ayrı bir saçmalık

Korkutmayın ya walla korktum bıraz. Tamam üstlerime saygım sonsuz ama saygısızlık gördüğümde boğazlarına yapışırım okuldan atılsam bile...

Ben makine mühendisiyim ve YDO'da fark derslerini aldım ve fark derslerini aldığım dönem güz yarıyılı başına denk geldiği için birinci sınıflara okulun henüz başında yapılan muameleyi gözlerimle gördüm. Bir kaç tane üst sınıf birinci sınıfları kantine doldurmuş resmen egolarını tatmin ediyorlardı. Az daha kendimi tutamayıp müdahale edecektim resmen rezillik. He birde şu var bunlara itaat etmezsen ne olur hiç bir şey. YDO da kendi aralarında yarık dedikleri öğrenciler var kafaları gayet rahat üst sınıf falan takmıyorlar. Sonuçda ne yapabilirler kafanıza silah dayayamazlar ya. Bir tane yarıkla sohbet etme imkanım oldu bana dediği ise abi eğer yarık olursak boru trampet yapmazsak iş bulamamakla korkutuyorlar diyorlardı. Bu da ayrı bir saçmalık

kimse kimseye ego tatmini yapmıyor dostum rahat ol isteyen gelir isteyen gelmez bu kadar basit.

ister yarık olsun ister çarık, işini yapan herkes iş bulur. inanmayın böyle safsatalara. o yarık olanlar okuldan mezun olupta iş bulamazsa, ona sözüm olsun ilk işini ben ayarlayacağım. öyle bir dünya yok. milleti korkutarak ego tatmin etmek olmaz.

eğer ki abicilik kardeşçilik oynamak istiyorsanız, önce kardeşlerinize sahip çıkın. onlara yol yordam gösterin, iş bulamamakla değil, iş bularak gösterin. lafla değil icraatla gösterin kendinizi. gösterdikten sonra baktınız hala olmuyor, o zaman sizde abilik yapmazsınız. ama kimseyi korkutarak değil, korkutarak egonuzu tatmin etmeyin.

kimse kimseye ego tatmini yapmıyor dostum rahat ol isteyen gelir isteyen gelmez bu kadar basit.

isteyenin gelip gelmeyeceği konusunda bizi aydınlatmana gerek yok o konuda herkes mutabık zaten

konu ego tatminine gelince kişiliği oturmuş bir insana 4 sene yüzüne bakacağı insanların gözü önünde haberi bile olmadığı bir şeyi sorup sonara avazı çıktığı kadar bağırmak ego tatmini değilse eğer değer yargılarımız farklı demek tir DOSTUMMMM

Öyle Boğazlarına Yapışırım Dersen Meslekte Başarılı Olamazsın..Emin Ol Denize Atılması Gereken Okadar Çok Kişi Çıkacak ki Karşına.. Ama Gülerek Adam Göndermek Varken Adamın Boğazına Yapışman Seni de Suçlu duruma Düşürür..( Küfür , Kötü Söz Haricinde )

Öyle Boğazlarına Yapışırım Dersen Meslekte Başarılı Olamazsın..Emin Ol Denize Atılması Gereken Okadar Çok Kişi Çıkacak ki Karşına.. Ama Gülerek Adam Göndermek Varken Adamın Boğazına Yapışman Seni de Suçlu duruma Düşürür..( Küfür , Kötü Söz Haricinde )

Şu tip ınsanlarda olmasa dediğiniz gibi başarılı olup okuldan mezun olacagım ama yok işte sabretmekten baska birsey yok okula 2.girdim bakalım kaçıncı cıkacagım?

Geri