Astım Hastası Olup Gemide çalışmak Mümkün Mü ?

cihadislam

Küpeşteci
Denizci
Herkese iyi günler ben 18 yaşındayım bu yıl İTÜ deniz ulaştırma müh. yazmak istiyorum. Hedefim makinacı olmak değil kaptanlık. Polen ve köpek tüyü gibi gemi ile alakasız alerjilerim var fakat ilaçla kontrol altında tutabiliyorum. Yinede hastalığımın astıma dönüşmesi de mümkün. Şuanda değilim ama ilerde astım hastası olursam bunun mesleğime engel olması mümkün mü? Astımlılar sağlık testinden geçerken eleniyor mu yoksa sadece rahatlık olarak ben mi zorlanırım mesleği yaparken ? Teşekkürler.

oncelıkle merhaba benımde envaı cesıt alerjım var kedı tuyunden tutta otlara tahıllara alerjım var bırıncısı her alerjı astıma donusucek dıye bırsey yok ıkıncısı karada rahatsız oldugun seylerden denızde hıc olmayacaksın doktorun bana tavsıyeysı bol bol denız havası almamdı ve sonunda denızcı oldum ve gemıye cıktıgımda hıc rahtasız olmadıgımı aksıne daha rahat oldugumu gordum gemı tahıl yuklese dahı hıc rahatsız olmadım emınım sende rahtsız olmak yerıne daha rahat olacaksın cunku denız havası alerjılı ınsanlar ıcın resmen tedavı sayılır amasana tavsıyem alerjı tedavısıde olman bunu ıhmaletme

Ben sizlerden farklı olarak astım hastasıyım. Hayalim var denizci olmak diye ama sanırım gittikçe eriyor. Çünkü kurs mezunu olarak kaptan olmak istiyordum. Kurslarda artık etkisiz hale geldi...

Geri