Atmosferi tehlikeli ambara giriş?

onursoylu

Denizci
Denizci
3.Atmosferi tehlikeli ambarlara, aşağıdakilerden hangisi yapılmadan girilmez?
a) Havalandırmadan
b) Gaz ölçümü yapılmadan
c) Solunum cihazı takılmadan
d) İyice yıkatılmadan
e) Kapalı alanlara giriş prosedürlerine bakılmadan.

arkadaslar bu soru mantiken e sıkkı gıbı gorunuyor ama kımı yerde c sıkkı olarak verılmıs gasm merkezıne gore dogru cevabı bılen varmı.

e şıkkı hepsını kapsadıgından e en mantıklısı oldugunu dusunuyorum

tam ve tüm yükleme hakkında bilginiz var mı acaba??

bede e sıkkı olarak dusunuyorum ama tolga beyınde dedıgını bır kac yerde daha gordum sanırım gasm iyice yıkatılmadan sıkkını kabul edıyo sanırım

ne olursa olsun risk oldugundan

c) Solunum cihazı takılmadan

cvp bu sebebini merak eden arkadaslar için kısa bi açıklama yapayım

havalandırmak günler alır ve tam anlamıyla gas free olmaz
gaz ölçülsede beliri noktalarda gaz birikebilir
yıkamak içinde mal olan bi tank için geçerli değildir.
kapalı aln giriş proseduru net bi cvp olmaz..

kapalı alan gırıs prosedurune gore gaz olcum yapılması gereklıdır ve ona gore tedbırler alınmalıdır soruda ıcınde mal oldugunu soylemıyor atmosferı tehlıkelı dıyor ayrıca dıkkatlerınıze sunarım

Cevap e) Kapalı alanlara giriş prosedürlerine bakılmadan.
Diğer şıklar kapalı alanlara giriş prosedüründe bulunmaktadır ve bu işlemlerin tamamı yapılmalıdır.
Yıkama işlemi gemiye göre değişebilir, zaten E şıkkında da Yukarıdakilerin hepsi denmiyor gemi tipine göre oluşturulmuş prosedüre göre.

bende sakin türk arkadasa katılıyorum sorunun cinsligi hiç birsey belirtilmemiş ne gemi tipi nede baska bişey acaba gasımda e sıkkını mı kabul edıyo onu merak edıyorum

gasm cevap olarak iyice yıkatılmadan girilmemeyi kabul ediyor arkadaşlar.. bende çok araştırdım herkezin tezi doğru ama gasmda mantık aramayın bence.. :)

Gasm ne kabul eder bilemem ama Kapalı alan prosedürleri uygulanır gerisi uydurmadır. Ambar yıkanmadan tank temizlenmeden değildir cevap. Doğru bilgi verelim.Doğru biliyormuş gibi doğru olmayan şıklara yönlendirmeyin kimseyi..

Cevap E şıkkıdır.

Cevap E veya B dir. Ne olursa olsun gaz ölçümü yapılmadan girilmez. Ambarı havalandırmış olabilirsin fakat havandığını nasıl anlayacaksın? Tabiki gaz ölçümü yaparak. Ambarını yıkadın peki gazın çıktığını nasıl anlarsın? gaz ölçümü yaparak. Bu biraz saçma ambarı yıkamak için tanka girdiysen diğer prosedürlere ne gerek var bu kesin yanlış :) . Gaz ölçümü yapılmadan solunum cihazı takılarak bile ambara giremessin. Sonuç olarak B veya E kalır. Seçim sizin

Geri