Avrupa su yolları haritası

ercakir418

Küpeşteci
Denizci
Map_Waterways_Europe.jpg

Arkadaşlar merhaba,

Rotterdam,NL / Sulina,RO kanal seyri rotasında sizce en iyi harita hangisidir ???

Maxsea CM93de bu bölge için detay varmıdır ???

Jeppesen (Cmap)'ın MAX haritalarında avrupa su yolları için özel haritalar bu haritalara nasıl ulaşabilirim ???

Görüşlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum!!!

Sevgiler...

Maxseade Sulina girişi var sadece, Geçen attığım Braila seferinde, Tuna nehrine girdiğimde maxsea olayı bitti :) Çünkü bölgenin admiralty haritası bulunmamakta bu yüzden maxsea haritalarında da Tuna Nehri yok. sadece Romen ve Alman oşinografi dairelerinin hazırladığı el haritaları mevcut.Kitap şeklinde bunlar da.

Bu mesaj ı yazdıktan sonra epey araştırmıştım.Avrupa Su yollarına sahip ülkerin kendi web sitelerinden indirilen ENC larına ulaştım.

Bu ülkelerden sadece Almanya ve Fransa haritalarını satıyor diğer tüm ülkeler haritaları ücretsiz dağıtıyor.

AFDJ Galati Romania Romania
EAMDR: Electronic navigation charts Bulgaria
Plovput | Plovidba | Elektronske Navigacione Karte Serbia
Agencija za vodne putove | Agencija za vodne putove Croatia
CRUP - Centar za razvoj unutarnje plovidbe - ENC preuzimanje Croatia
PannonRIS Hungary
RSOE Hungary
SVP, š.p. Slovakia
Labsko-Vltavsk? Dopravní Informa?ní Systém Czech
doris.bmvit: Inland ECDIS Standard 1.02 Austria
Elektronischer Wasserstraßen-Informationsservice - [Aktuelles] Germany
RIS portal Nederland | Het promoten van River Information Services voor Nederland Nederland

Bu sitelerin hepsinden haritaları tek bir klasöre toplayıp basit bir ENC harita programı ile görüntüleyebilirsiniz.

Haritalar oldukça detaylı.Bu sitelerden köprü ölçülerine ve açılış kapanış saatlerine ulaşabilirsiniz.

enc.jpg

Birkaç parça eksik kaldı hepsini tamamlayıp bir upload hazırlayacagım.

Sevgiler....

Geri