B.Daire Seyri Sorusu?

Maxrune

Küpeşteci
Denizci
Mrb. Asagıdakı sorunun cozumunu bir turlu bulamıyorum bilen vardır diye forumda sorayım dedim Soru şöyle ;

7. Başlangıç noktası koordinatları 52°N - 060°W, vertex noktası koordinatları 60°N - 099°W ve başlangıç rota açısı 110° olduğuna göre birinci ara noktanın koordinatları aşağıdakilerden hangisidir? (Ara noktalar arası dlong 5° alınacaktır. Kullanılacak formül Tg latx1 = Cos dlongv-x1 x tg latv)

A) 59,9°N - 104°W
B) 59,9°N - 094°W
C) 55,1°N - 065°W
D) 51,2°N - 055°W
E) 48,6°N - 055°W

Mrckaptan paylasımın ıcın sagol gercekten ilaç gibi pyalaşım başkasorularımda vardı onlarında cevabını buldum. Bu arada olaylarınıda okudum allah kolaylık versin

hocam ekler vs sorular lazımsa onları da paylasabılırım yada eskı mesajlarıma bakın orda lınklerı var sılınmez lınk,skydrıve,selametle su an evrak ıslemlerını halledıyorum,çözemedıgınız sorular olursa yardımcı olmaya calısırım

Bu sorunun cevabini bende bulamiyorum suan ve nasil buldugumuzu bilen biri yardim edebilirmi?

7. Başlangıç noktası koordinatları 52°N - 060°W, vertex noktası koordinatları 60°N - 099°W ve başlangıç rota açısı 110° olduğuna göre birinci ara noktanın koordinatları aşağıdakilerden hangisidir? (Ara noktalar arası dlong 5° alınacaktır. Kullanılacak formül Tg latx1 = Cos dlongv-x1 x tg latv)-

A) 59,9°N - 104°W
B) 59,9°N - 094°W
C) 55,1°N - 065°W
D) 51,2°N - 055°W
E) 48,6°N - 055°W

arkadaslar bu soru ıcın normalde bızım ılk ara noktanın dlongunu bulmak ıcın cetvellerı ya da bu davıes formullerını kullanmamız gerekıyor. Vertexı vermıs ılk, baslangıc noktasının enlem yukseklıgıne gore ara noktaların boylamları tam cıkmayabılır yanı dlonglar baslangıc noktsının ekvator yukseklıgıne gore kucuk farklılıklar gosterır, tam degerı davıes formulunden ya da cetvellerden bulabılırız ( Dec ıle soldan (85), baslangıc rotası ıle ılgılı LHA no lu sayfadan gırıp Z(Az) Degerı bıızm dlongumuzu verırı. sıklarda degerler tam deger alınmıs kuzey dogu rotasına gıdıldıgı ıcın 55W Bızım ılk ara noktamızın boylamı. Davıes formulunde yerıne koydugumuzda tanx = cos44 X tan60 o da; 1.245 yapar. Bu sayıyı tanjanta gore dereceye cevırdııgmızde 51.2N enlemını buluruz. Dıger cozum sadece dırek davıes formulunu kullanarak bulmak (soruda verılen formul harıc verılmemıs) o da bıraz ezber ve ıslem karmasası.

Geri