Bahçeşehir üniversitesi deniz ulaştırma

• Konuyu açan Konuyu açan sazrak
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi

sazrak

Denizci
Denizci
Merhabalar,
Bahçeşehir üniversitesi deniz ulaştırma ve işletme programı Güverte bölümü öğrencisiyim. Burası benim ikinci üniversitem 45 yaşımdayım. Okulumuz 1 senesi ingilizce hazırlık olmak üzere toplam 3 senedir. Hazırlığı bitirdim. 20 gün sonra program başlıyor. Okulun program hakkındaki bi,lgiler sayfasında aynen şunlar yazıyor.

Deniz Ulaştırma ve İşletme Programı Hakkında

Deniz Ulaştırma ve İşletme Programı, denizcilik sektöründe ihtiyaç duyulan Güverte sınıfı personelin yerleştirilmesi amacıyla kurulmuştur. Ders içerikleri Gemi Adamları Eğitim ve Sınav Yönergesine ve YÖK kriterine uygun olarak hazırlanmıştır.
Deniz Ulaştırma İşletme Programından mezun olmak için iki ay staj (okul stajı) yapmak zorunludur. Bu staj okulun belirlediği yerlerde yapılır. Mezun olan öğrencilere "Güverte Teknikeri" diploması verilir. Mezun öğrencilerimiz, gördükleri eğitime karşılık liman başkanlıklarına başvurarak; Denizde Kişisel Can Kurtarma Teknikleri, Temel İlkyardım, Tıbbi Bakım, Yangın Önleme ve Yangınla Mücadele, İleri Yangınla Mücadele, Can Kurtarma Araçlarını Kullanma Yeterliliği, Personel Güvenliği ve Sosyal Sorumluluk, Radar Gözlem ve Plotlama (ARPA) sertifikalarını doğrudan alırlar.
Ayrıca mezun öğrencilerimiz on iki ay açık deniz gemi stajını tamamlayıp okul staj komisyonuna stajlarını onaylattıktan sonra Gemi Adamları Sınav Merkezi tarafından yapılan Vardiya Zabitliği sınavına girerler. Sınavda başarılı olan öğrenciler Vardiya Zabitliği yeterliliğini alırlar. Çeşitli denizcilik şirketlerine ait (500-3000 Gross ton ağırlığındaki) gemilerde Vardiya Zabiti olarak görev yaparlar.
Programımızdan Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları

1. Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği
  2. Güverte
Ben bu programı bitirdikten sonra ne kadar sürede kaptan olabilirim. Vardiya zabitliği ile kaptanlık arasındaki fark nedir? Uzak yola çıkabilmem için ne kadarlık bir hizmet süresi gerekir. Bu işin terfi basamakları nelerdir ve kaç senede bir çıkılır. Birde benim diplomamın yapabileceği en yüksek görev nedir.

Yardımcı olusanız sevinirim. Hiç bir yerden sağlıklı bilgi edinemiyorum. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.

Her 2 yıl deniz hizmeti sonunda ehliyet yükseltme sınavlarına girip bir üst ehliyete geçebiliyorsun, detaylı bilgiyi Gemiadamları Yönetmeliğinde bulabilirsin.Tüm Açıklamalar ordadır.

Güverte SAY,Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği SAY2 puan türünde alıyor.Meslekl liseleri güverte ye en son direk giriyordu 2 yıllık üniversitelere ortalamasına göre ama şuanki sistemde sanırım meslek liseleri de belli bir öss puanı yapmak zorunda

Güverte SAY,Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği SAY2 puan türünde alıyor.Meslekl liseleri güverte ye en son direk giriyordu 2 yıllık üniversitelere ortalamasına göre ama şuanki sistemde sanırım meslek liseleri de belli bir öss puanı yapmak zorunda

Ben 2 Yıllık Deniz ve Liman İşletmeciliği İçin Soruyorum Herhangi 1 Bilginiz varmı Boy ve Kilo 1,84 95 Kılo Sorun Olurmu?

Geri