Bakaya Olupda Gemiye çıkmak ?

OsmnAydgn

Denizci
Denizci
Arkadaşlar bakaya olanlar yabancı bayrak gemiye çıkabiliyor mu ? internette araştırdım çıkabilirsin diyende var çıkamassın diyende. Ben bakayayım çevremdekilerden çıkarsında diyen var çıkamassında, 2 ay öncesine kadar liman cüzdanımı ve pasaportumu yenilettim 10 yıllık polis vizesi ve liman cüzdana vize alırken hiç bi sorun çıkmadı sadece karakola götürüp imza attırdılar bana ve serbest bıraktılar. Şimdi abilerim kardeşlerim bu konuyla ilgili bilgisi olanlar yorumlarsa sevinirim.
Selametle

İmza attıktan sonra 1 hafta içerisinde sevk alıp birliğinize katılmanız gerekiyor, zaten imza attığınız evrakta bu taahütü vermiş olursunuz.Bakaya iken zorla götürme evet yok ancak taahüt imzalatılmış bakaya durumdaki kişiler bu evreden sonra asker kaçağı statüsüne geçer.Verilen sürede birliğine katılmayanlar, askerlik şubesine gidip sevk almayanlar mahkemeden cezai işlemlere uğrarlar, çoğunlukla hapis cezası.

Bunun dışında yurtdışına çıkarken yapılan gbt kontrolünde eğer mahkemece hakkınızda bir yakalama kararı oluşmuşsa (imza atıldıktan sonra bu evre beklenmelidir) çıkışınıza izin verilmez, gözaltına sevk edilirsiniz ve mahkemeye çıkartılırsınız.
Son olarak bu evrede yurtdışında tecil de alamazsınız ve geminin her türkiye uğrağında giriş yapılırken aynı riskleri taşırsınız.
Askerliğimi Jandarma Yedek Subay olarak yaptığımdan bakaya ve kaçaklara yapılan prosedürlerden bilgi sahibiyim, tavsiyem bir an evvel hakkınızda ceza hükmü verilmeden askere gitmenizdir.

İmza attıktan sonra 1 hafta içerisinde sevk alıp birliğinize katılmanız gerekiyor, zaten imza attığınız evrakta bu taahütü vermiş olursunuz.Bakaya iken zorla götürme evet yok ancak taahüt imzalatılmış bakaya durumdaki kişiler bu evreden sonra asker kaçağı statüsüne geçer.Verilen sürede birliğine katılmayanlar, askerlik şubesine gidip sevk almayanlar mahkemeden cezai işlemlere uğrarlar, çoğunlukla hapis cezası.

Bunun dışında yurtdışına çıkarken yapılan gbt kontrolünde eğer mahkemece hakkınızda bir yakalama kararı oluşmuşsa (imza atıldıktan sonra bu evre beklenmelidir) çıkışınıza izin verilmez, gözaltına sevk edilirsiniz ve mahkemeye çıkartılırsınız.
Son olarak bu evrede yurtdışında tecil de alamazsınız ve geminin her türkiye uğrağında giriş yapılırken aynı riskleri taşırsınız.
Askerliğimi Jandarma Yedek Subay yaptığımdan bakaya ve kaçaklara yapılan prosedürlerden bilgi sahibiyim, tavsiyem bir an evvel hakkınızda ceza hükmü verilmeden askere gitmenizdir.

Hakkımda yakalama kararı yok sakin abi onu biliyorum sadece durumum bakaya , 4 yıldır tecilsizim ve 2 sene aralarla 15 gunlük sevk kağıdı aldım . En sonda 1.5 ay önce aldım pasaporta vize alırken ordada komserin aranmamın olmadıgını söyledi .

Dediğim gibi taahüt imzaladıktan sonra yakalama kararı çıkması uzun sürmez. Bir kontrat süresi bitiminde geldiğinde kötü olaylarla karşılaşmaman için bu evrede yapılması en mantıklı olay önce askerliği aradan çıkarmak olacak.

Dediğim gibi taahüt imzaladıktan sonra yakalama kararı çıkması uzun sürmez. Bir kontrat süresi bitiminde geldiğinde kötü olaylarla karşılaşmaman için bu evrede yapılması en mantıklı olay önce askerliği aradan çıkarmak olacak.

Bi şansımızı deneyelim abi belki tecil alırız (Bakaya olupda alan var) . Olmazsa bi kontrat atıp askere gideriz .

Geri