Balast Devresi Maketi [YARDIM]

1Turkyilmaz

Küpeşteci
Denizci
Merhabalar ,

Gemi Yönetimi son sınıf öğrencisiyim (lise) Yıllık ödev olarak Gemi balast devresi maketi verdi hoca ama bunu nasıl yapacağım hakkında tek bir fikrim ve elimde tek bir bilgi bile yok araştırdım bulamadım hoca Balast dan su alacak birkaç balast tankı olacak mesela 4 tane 1 nolu balasttan 3 nolu balasta su doldurulacak düğmeye basınca sonra basınca 1 nolu balasta gelecek vs gibi şeyler söylüyor acaba bunu nasıl yapabilirim yardımlarınıza ihtiyacım var

hocana bi sor bakalım hayatında balast operasyonu yapmışmı yada balast tankını kitaptan başka bir yerde görmüşmü... acıyorum böyle hocayım diye geçinen tiplere gemide olmasam sana yardımcı olurdum arkadaşım ama sana tavsiye fazla uğraşma temsili bişey yap sözlü anlatımını sağlam yap sana iyi bir not verecektir eğer beğenmezsede hayatınızda hiç balast devresi, tankı gördünüzmü sorusunu sen ona sor :)) ( dikkat et bu soru sonunda sana takabilir ) Kolay Gelsin

hocana bi sor bakalım hayatında balast operasyonu yapmışmı yada balast tankını kitaptan başka bir yerde görmüşmü... acıyorum böyle hocayım diye geçinen tiplere gemide olmasam sana yardımcı olurdum arkadaşım ama sana tavsiye fazla uğraşma temsili bişey yap sözlü anlatımını sağlam yap sana iyi bir not verecektir eğer beğenmezsede hayatınızda hiç balast devresi, tankı gördünüzmü sorusunu sen ona sor :)) ( dikkat et bu soru sonunda sana takabilir ) Kolay Gelsin

Hocam'ın yeterliliği Uzak Yol Süvari ve tecrübesinden ne ben nede okuldaki hiçbir öğrencinin tereddütü dahi yok bilgili bir adam , başka birşey istedim sözlü anlatımını vs ıyı yaparım diye ama bunun yapılması gerektiğini söyledi . Bunu yapmam lazım alternatifim yok yorumunuz için teşekkürler

yardımcı olabilecek olan ?

esasında çok kolay yaparsın arkadaşım bir balast devresi bul devreleri ledlerlen süsle mavi renk doldurma devresi olsun kırmızı boşaltma devresi olsun her valfe bir switch koy bu sayede maketin hazır olur . tahmini 30 40 tl ye yaparsın devreler içn malzemeyi karaköyden çok ucuza bulursun

2. bir yöntem akvaryum daki suyu temizleme aparatı güzel bir pompa olur gerisini de 2 metre küçük hortum al 3 4 tl pet shoplarda küçük valfler mevcut onlardan al ve sana gerekli tüm devre elemanları hazır

esasında çok kolay yaparsın arkadaşım bir balast devresi bul devreleri ledlerlen süsle mavi renk doldurma devresi olsun kırmızı boşaltma devresi olsun her valfe bir switch koy bu sayede maketin hazır olur . tahmini 30 40 tl ye yaparsın devreler içn malzemeyi karaköyden çok ucuza bulursun

2. bir yöntem akvaryum daki suyu temizleme aparatı güzel bir pompa olur gerisini de 2 metre küçük hortum al 3 4 tl pet shoplarda küçük valfler mevcut onlardan al ve sana gerekli tüm devre elemanları hazır

Bunun için ilk maketi yapmam lazım tanklar maketin içinde olacak ve bunun hem balastlar arasında dolumu ve denize tahliyesi olması gerek bu konu hakkında yardım edebilir misin ?

Geri