Benim Basıma Gelen Pişmiş Tavugun Basına Gelmez (ibretlik Gerçekler)

Mrcpt

Denizci
Denizci
Basbakanlıga yazdıgım sıkayet :

iyi günler,7eylul2012 toefl ıngılızce sınavına gırdım 14 eylul de sonuclarım acıklandı,takıben ankara denizciilik müsteşarlığı ve antalya lıman baskanlıgına telefonla hızmet +toefl ıle uzakyol vardıya zabitliği sınavına girmek ıstedıgımı bıldırdım her ıkı kurum da bana ojınal toefl sonuc belgemın ulaşmasının ardından lımana basvurabılecegımı belırttı,kasım ayı ıcerısınde adresıme ulasması gereken toefl sonucu gelmeyınce toefl sonuclarını Turkıye ıcınde dagıtan ptt posta hızmetlerıne kasım ayı ılk haftasında yazılı basvuru yaptım ,ama maalasef basvurum ancak 1 hafta sonra ılgılı bırımlere aktarıldı ve Konu yakınmaya sebep olan gönderiye ait 13 haneli barkot numarasını gönderdiğiniz takdirde araştırma başlatılacaktır. seklınde sureklı oyalama mesajlları yolladılar,bende bu arada toefl amerıka ıle göruserek(telefonla ve yazılı olarak) tekrardan toefl sonuc belgesı talebınde bulundum ve 13.11.2012 tarıhınde bimer sıkayet merkezıne durumu ılettım ancak toefl Turkıyeden bıle 4 defa arandıgım halde hıc bır ptt yetkılısı benı aramadı bile,toefl merkezınden 3 defa turkıye adresıme 1 defa da amerıka adresıne belge talebınde bulundum,onaylandı,en sonunda bimer ın konuyu takıp etmesı sonucu aralık ayında burdur ptt sınden mesaj aldım durumu yetkılı kısıye anlattım agustos ayında toefl sınavına gırdıgımı eylul ılk haftası sonucumun adresıme ulastıgını ama eylulde gırdıgım sınav sonucu halen gelmedı dedım,görevlı benden zarf ın scan halını ıstedı maıl adresıne yolladım ama değişen hıcbırsey olmadı ptt en son aralık ayında postanın barkod numarası olmadıgını anladıgını ve bu tur postaların takıbının mumkun olmadıgını sorumluluk kabul etmedıklerını belırttı,bu arada 24 aralık 2012 günü denızcılık bakanlıgı sıtesınde ıngılızce notlarının degıstıgını gördum ankara gemıadamları servısını aradım bayan benı yetkılı beyfendıye aktardı durumumu belırttım bana tamam sen belgen gelınce lımana basvur senı etkılemez bu degısıklık dedı cunku sız eylulde toefl a gırmıssınız kalbını ferah tut dedı neyse aralıgın son haftası yanı 28 aralık cuma günü (postalar sadece cuma günü gelıyor)postacı nasılsa postamı getırdı zarf artık nerden bulunmussa pacavra halını almıs üstündekı uspost yazıları sılınmıs ama belge zarar görmemıs bende hemen yılbasından sonra antalya lıman baskanlıgına sınav ıcın basvurdum,basvurum onaylandı ve uzakyol sınavlarına gırdım bütün derslerımı ocak ayı ıcerısınde 31 ocak tarıhınde bıtırdım,basarı belgesının antalya lımanına ulasması 13 subatı buldu,lımana gıttım yeterlılık ıcın dılekce vermem ıstendı bende verdım evraklarım ankaraya gıttı ama 20 şubat günü şube müdürü sn Bilal bey antalya lımanını arayarak benım lımana basvuru tarıhım 4 ocak oldugundan yanı bu değişiklık yayınlandıktan sonra basvurdugum ıcın 24 aralıktan öncekı yeterlı olan 59 toefl puanımın 72 olması gerektıgını söylemıs,
ayrıca sunu belırtmek ısterım kı 31 ocak tarhınde son goss dersıme gırerken benımle beraber antalya goss merkezınde sınava giren uzakyol makına muhendıslıgı ıcın dıger arkadas aralık ayında toefl sınavına girdiğini 71 aldıgını ve limandan (hangı lımana kayıtlı bılmıyorum zaten 3 kişi girdik kım oldugu kolaylıkla bulunabılır) kendısınde orjınal toefl belgesı ıstenmedıgını belırttı,sunu da belırteyım ben eylul ayında Burdur ve antalya noter merkezlerıne de sordum acaba toefl skor belgemı onaylarmısınız seklınde hayır yapamıyoruz dedıler zaten lıman ve ankara must. kesınlıkle orjınal belge talep etmıstı lımana bilgisayar cıktısı kabul edermısınız dıye sordum hakkı bey vardı hayır olmaz demıstı,sımdı 2 Turkıye cumhurıyetı vatandası 2 farklı lıman 2 farklı uygulama ,ayrıca araştırmalarım sonucu daha önceden toefl la ehlıyet yukseltmıs antalya lımanına kayıtlı kısılerden bazılarından ilk sınav basvurusunda ıllakı orjınal toefl belgesı ıstenmemıs,isim istersenız mıkaıl cetin ,hasan vs .,sonradan ögrendıgım kadarıyla bılgısayar cıktısı yeterlı demıs sayın lıman yetkılılerı,sonuc olarak ben bu ülkenın ulastırma bakanlıgına baglı ptt nın postamı bır turlu adresıme ulastırmaması nedenıyle 4,5 ay işssiz kaldım sınava gıremedım gemıye gıdemedım,bu belgeyı kaybeden ulastırma bakanlıgı talep eden denızcılık bakanlıgı şimdi benden tekrardan toefl sınavına gırmemı ve en az 72 almam gerektıgı ıstenıyor bu haksızlık degılde nedır bu sınavlara basvuru en az 1 ay öncesınden yapılıyor,10-15 gün arası sonuc beklenıyor,1-1.5 ay sonuc belgesı beklenıyor,ösym denklık tablosu esas ve üds 60 baz alınır demıs 24 aralıkta mustesarlık ama her nedense 3 ocakta ösym üds ve kpds sınavlarının kaldırıldıgını duyurdu,yanı ben şimdi dıyelımkı aralık kpds ye katılmıstım dıyelım kı 60 almıstım denızcılık mustesarlıgı bu sınav kaldırıldı şimdi yds var bu sınav gecersız mı dıyecektı ?babam şeker hastası yatalak sürekli insülünle yasamını sürdüren bır vatandas bugunu var yarını yok annem ise köy kadını şimdi ben ne yapacagın sınava bu yayınlanmadan önce gırmısım ,ankara tamam senı magdur etmeyız demıs ,ptt defalarca postamı kaybetmıs butun yazılı evrakları ilgili kişilere yollayabılırım tc nosu ıle de arastırma yapabılırsınız ,postamın ulasması ıcın aramadıgım yer mesaj atmadıgım makam kalmadı,ben acıkcası mantıgını kavrayamıyorum sn.Bilal beyin zaten bakanlık olarak bakım çalışması var diyerek aralık ayı boyunca goss sınav basvurusu almadınız eger sayın ptt yetkılılerı benım adresıme yollanılan (resmi kayıtları da mevcut toefl sıtesınde ) evraklardan bırısını yollasalardı yıne basvurumu kabul etmeyeceklerdı,şimdi bakanlık yaptım oldu sen yılbasından sonra basvurdun yeterlılıgını vermeyız gıt toefl sınavına bı daha gır dıyorlar
sonuc olarak yazıklar olsun dıyorum ,bakanlıga ulaşmak bela zaten bugun 4 saatte ulastım 10 tl kontor gıtti beyfendı bugun göreve gitmiş pazartesi dönecekmıs !!!bu ülkede yaşamaktan artık illalah ettım tepeden kuş pislese hep benim başıma düsüyor hata yaptıgım kacırdıgım bı yer mı var anlamadım gıttı

Murat kaptan öncelikle geçmiş olsun evet şanssızlık oldu mu insanın yakasını bırakmıyor.
Okudum tamamen durumunuzu, elden geldiği kadar yardım etmek isterim.
Sınav yönergesinde Puan güncellemelerinde geçmişe yönelik alınan puanlar için bir düzenleme olmadığı gibi hakkın saklanması için bir düzenleme de yok, tamamen usülsüz yazılan yönetmelikler, yönergeler bunlar. Bu yasa boşluğunu eğer olumlu yazılı yanıt alabilirseniz BİMER'e kısa ve öz şekilde durumunuzu açıklayan yazıyı yazın ardından olumlu cevap gelirse yazılı çıktısını alıp limana gidip uygulamasını talep edebilirsiniz. Limanlardaki stajyer seviyesindeki memurlarımız BİMER'den gelecek bu yazıları genelge seklinde görmektedir. BİMER'e yazacağınız yazıyı ulaştırma bakanlığı sayfasından yazdığınızdan emin olun, bazı linkler başbakanlığa iletiyor, 2 ay sürüyor bu hatayla.
Ayrıca eğer bahsettiğiniz emsal kişilerden rıza alarak sicil numaralarını emsal gösterirseniz hak arayışınızda biraz daha yardımcı olacaktır ama pek de önemli değil bu.

Umarım kısa sürede işlemlerinizi tamamlarsınız,
Başarılar diliyorum.

Mrcpt geçmiş olsu.Ülkemizde bu olanlar gerçekten ibretlik.Birde o kadar şeyin üzerine en son bunun gelmeside şanssızlığınızdan kaynaklanıyor.Umarım tez zamanda çözülür sorunun.

Kolay gelsin.

zamanında benzer bi durumu bende yaşadım.. Liman memeru aradı GOC umun askıya alındığını söyledi sebebide liseden aldığım transkirple girmiştim sınava Telsiz işletme müdürlüğü tanımıyormuş okulu.. kazanılmış hak dedım olmaz dedim vs.. Napalım bidaha gittim goc kursuna yazıldım.kursdan aldığım başarı belgesi Ankaraya gittide GOC sertifikasını öle aldım.. Arada geçen zaman kaybı para kaybı stres .. hep bana oldu gene olan.. Sana Allah sabır versin hocam ama sende gene umut var işini halledicaz demişler. Tez zamanda sonuç alırsın inşallah.

benım anlamadıgım şu: sen lıman (antalya) olarak bana yalan beyanda bulunuyorsun kımse noter le fılan olmadı dıye,aylar sonra aynı lımanda baska bır kısının noter onaylı toefl la sınava hemen basvurdugunu ögrenıyorum,sen ankara müstesarlık olarak sana danısıyorum aynı sekılde sende kesınlıkle böyle bır basvurunun kabul edılmeyecegını belırtıyorsun ama aralık 2012 de toefl a gırmıs bır makınacı arkadasımızın sınava girişini onayladığını şans eseri o kısının de baska goss merkezınde yer bulamayıp antalyada gırmeye mecbur kalınca sınavdan önce aramızda gecen konusma esnasında ondan duyuyorum,senin postacın benım evrakımı 2 defa kaybedecek 4. kez toefl dan amerıkadan talep ettıgım belgeyı ıse çöpten bulup bana teslım edeceksın sonrada bütün sınavlar bıtınce son imza aşamasında 20 gunluk bekleyısın ardından yok arkadaş bu eleman gıtsın bır daha ıngılızceye gırsın dıyeceksın ,madem öyle bir durum var benı arasana telefon numaram e maıl adresım herseyım var mustesarlıgın elınde,ben sana ulasmaya calısayım 5 saat persembe günü ee beyfendi göreve gitti 4 gün daha bekleyın,bu ulkede mahkemeye gıtsen en az 3 yılda sonucları temyızı suyu buyu derken ama pazartesı gunu olurda ulasırsam sonuca baglayamazsak mecburen mahkeme yolu görundu ne dıyeyım yazıklar olsun devlet düşmüş kürt kardeşlerinin hakkını korumaya sen ne yaparsan yap hepsi karavana..

Kaptan Allah size sabır versin.

Sen o kadar vergi ver , ötv kdv harcadığın şeyin yarısından fazlası vergi olsun , sigorta yatır , yeterlilik parası , cüzdan parası , liman harcı , hiçbir meslek grubunda yapılmayan ama denizcilere yapılan sınavlara girme parası vs. devleti zengin et yaptıkları muamele bu işte.

Ses çıkarmayınca böyle oluyor. Biz kadar boyun eğen bir millet daha yoktur şu dünyada.

Emin olun bakan çocuğu olsaydınız bunların hiçbiri başınıza gelmezdi.

geçmiş olsun mrtcptn. benim sinirim bozan seyde bu limanda ki memurlar ne iş biliyor ne bir şeyi becerebiliyor ne zman ki ant limanına işimiz düşse ya sürüneceksin yada kendi işini kendin yapacakasın bir fayda beklemeyin yani orda oturup memur maasıyla göbek büyütürler

Üstadım okudum durumunuzu vallahi başınıza gelmedik kalmamış ibret verici bir durum.
İnşallah en kısa zamanda sorununuz çözülür de feraha kavuşursunuz.
İyi akşamlar dilerim.

4 saatlık telefon araması sonucu sonunda yetkılı mercıılere ulasabıldım,uzun görüşmeler sonucu sorunum çözüme kavustu ikna oldular,sanırım yarından sonra ehlıyetıme kavusurum ,selametle

Ben 13 subatta basvurdum 15 inde evragim gitti 25 subat bugunde ehliyetime liman cuzdanima kavustum istanbul karakoy limani iyi calisiyor nakil yapin bnce eskisi gibi degil cunku karakoy limani

Geçmis olsun öncelikle uzun zamandır denizde calisanların başına gelebiliyor bu tür olaylar bu tür sebepler yüzünden meslegi bırakan arkadaslarım var malesef.

Geri