Beyizsizlerin Hazırladıkları Sorulardan Anlayan Varsa Yardım?

bunillinud

Küpeşteci
Denizci
cevaplardan emin olan varsa yardım lütfen...kaldığım sınavda karşıma 5 tanesi geldi birde 3 tane daha tankerlerle alakalı soru gelmişti...problemleri çözüp sözelden kalan tek adam benim herhalde...tam 5 adet tanker sorusu gelmişti,tüdevdeki sezai hocamın kulaklarını çok çınlattım,ey embesil hocam ben tankerde çalışmak zorundamıyım,benim karşıma çıkan soruları tankerci çözseydi 100 alırdı...bu nasıl bi kafa zihniyeti var,maalesefki denizci olmayanlar,denizci yetiştiren memlekette yaşıyoruz...IMOnun gözüne girecez diye hazırladıkları sorulara bak ya...o free flowlar cross valfler noluyor lan stabilite sınavında karşıma çıkan sorular...sonra MSC niye türk ehliyetliyi almıyor derler...ahhhhh ahhhhhhhhhhhhh

36-aşağıdakilerden hangisi FSC ni bulmak için gerekli değildi. (FSE değil FSC yi soruyorlar.
-tankın uzunlığu
-tankın genişliği
-geminin deplaşmanı
-tank içindeki sıvının yoğunluğu
-tank içindeki sıvının ağırlığı

26-Derinlikleri ayni olmak sartiyla asagidaki gemi türlerinden hangisinin cift tank daha derindir tarzi bi soruydu
A. Kontryner
B cevher
C genel kargo
D ham petrol
E kimyasal

39-bir geminin devrilme açısını aşağıdakilerden hangisi en çok etkiler
eni
boyu
freeboard
draft

44- MADEN TAŞIMACILIĞINDAKİ ‘’ALTERNATİF YÜKLEME ‘’ NİN AMACI AŞAĞIDAKİLERDEN HANGİSİDİR?
a) HOMOJEN YÜKLEMENİN SEBEP OLABİLECEĞİ YAPISAL HASAR RİSKİNİ AZALTMAK İÇİN
b) STARYA SÜRESİNİ KISALTMAK İÇİN
c) GEMİNİN STABİLİTESİNE STİFF KAZANDIRMAK İÇİN
d) GEMİNİN DENGE YÜKSEKLİĞİNİ KÜÇÜLTMEK İÇİN

50-Mantilya teline hangi açıda daha az yük biner ?
A) 10
B) 20
C) 30
D) 40
E) 60

61-sıvılaştırılmış petrol taşıyan tankerlerin tank yapısının farklı ve çeşitli olduğundan bahsetmiş.sonrada aşağıdakilerden hangisinin taşıdığı yük hacim açısından daha fazladır
- yarım soğutmalı
- yarım basınçlı
- yarı soğutma + yarı basınçlı
- tam basınçlı
- tam soğutmalı

72-Fitili sentetik (fitili fiber de olabilir tam hatırlamıyorum) olan tel halatların fitili çelik olan tel halatlara göre operasyonel avantajı nedir ?
- daha esnektir
- paslanmaz
- sürtünme katsayısı daha düşük olduğu için daha ısıdan daha az etkilenir
- yüke daha dayanıklıdır
- hepsi

88-Agırlık merkezinin enine yeri TCG aşagıdakilerden hangisini dogrudan etkiler?
a) Meyil
b)Trim
c)Yalpa
d)freebord
e)yalpa periyodu

110-LCB nin boyunu aşağıdakilerden hangisi etkiler?
a)Gemi boyu
b)Draftı
c)Freebord
d)Derinliği
e)Genişliği

111-Aşagıdakilerden hangisinde tuzlu sudan tatlı suya geçişte fark meydana gelir?
1-Deplasman Hacmi
2-Denge Noktası
3-Geminin Toplam Ağırlığı
a)1 b) 1 ve 2 c) 2 d ) 1,2,3 e) 2 ve 3

114-Meyil olmayan ve trimsiz gemi için hangisi doğrudur.
a) LCG=LCB TCG=0
b) LCG=LCB TCG "0"a eşit değildir.
c) LCG=LCF=LCB TCG>0
d) LCG>LCB TCG=0

119-Ambarın dibinde çuvallı bir yük var ve kömürün bu çuvallı yükün üstüne konmaması gerekiyor. Buna ne denir?
A-)Segregasyon
B-)Seperasyon

135-aşağıdaki evraklardan hangisi/leri tahliye öncesi verilmez
a)boş tank belgesi
b)slop belgesi
c)tahliye protokolü
d)cargo plan
e)liman kontrol

Geri