Beykim Hakkında?

en eski kimyasalcı şirket..paranız bölük pörçük şekilde yatar yada yatmaz kumanya sorunlu,gemiler eski we bakımsız...umarım açıklayıcı olmuştur..bence gitme

Son durumu soyle ozetleyebılırım;

Gecen kıs sahsıma atadıkları sınava gırdım. (MTR) sınavından bahsedıyorum.Ve meslegıme yarasır sekılde soz konusu sınavdan gecer not aldım.

- Kendıne guvenın cok yuksek cıkmıs,bu sıkıntı olabılır dedıler sahsıma. (Kendı kendıme dedım,dalga gecıyor herhalde.

- Sonrasın'da gozlerım ıle gormedım ama,sımsar ıle calısıyorlarmıs sanırım.Basvuru yapanları pek degerlendırmıyorlarmıs. Zabıt sınıfı ıcın konusuyorum.

- Gemılerı bence guzel gorunuyor,krom tank vs.Kımyasalcılıgı ogrenmek ıcın hos bır gemılerı var.

-4.Kaptan kullanmıyorlar,yanı 3.Kaptanlık yapılacaksa yorucu bır tempo olacaktır.(Kımyasalcı arkadaslar ne demek ıstedıgımı anlamıslardır.)

- Bır buyugumun referansı ıle gıttım,kendısıne sınavları gecemedı demısler. Yanı yalan beyanda bulunmuslar bunun ıle alakalı sahsımın daha yenı haberı oldu. Çok sukur kı notlarım halı hazırda duruyordu ve yalan beyanda bulunduklarını ıfsa etmıs oldum.

Turkiyede turk kimligi tasimak sorun olmaya basladi artik,yani devlet personel almasa ozel sektorde simsarlarin eline muhtac kalacagiz.Hala bu bolumu okuyan varsa gelecegine yazik eder.

4.Kaptan çalıştırmadıklarını duydum.
Buradaki anlam; 3.kaptanın hiç bir değeri yok. Nedeni ise zabit arz fazlalığı.

Bu durum en çok ofis çalışanlarının işine geliyor. Sen bütün sınavları geçsen bile, senin gibi sınavları geçen kişiler arasından seçim yapıyor. Kaşına gözüne bile takabilir kafayı, şaka gibi.

Denzicilik okulları kontenjanları her yıl full çekiyor ve piyasaya yılda en az 500 zabit giriyor. Bu da demektir ki her yıl 500 1.zabit, 500 kaptan.

Bu arz fazlalığından dolayı ya çoğu iş bulamıyor ya da meslekten soğuyup başka sektöre yöneliyorlar. Hem emeğe yazık oluyor hemde zaman israfı ortaya çıkıyor.

Denizcilik bölümünü seçen öğrencilerin çoğu seni beni bizi örnek alarak(özenerek) bu bölümü seçiyor. Denizci arkadaşlara tavsiyem bu bölümü seçecek öğrencileri durdurun, tavsiye etmeyin. Hem onun hemde kendi geleceğiniz açısından.

Geri