Bir Yat Kaptanının Kendine Katabileceği Şeyler, Eğitim Ve Sertifikalar

Derin Mavi

Küpeşteci
Denizci
Selamlar,

Askere gitmeden önce belgelerimi tamamlayamadığımdan halihazırda da sezon başladığından dolayı kendime askere gidene kadar bir yer bulamadım. Bölümüm denizcilik üzerine olmasına rağmen esasen farklı bir alana yönelik fakat yat kaptanlığı yapmak istiyorum, eğer başarılı olabilirsem ve gelecek görürsem yat kaptanlığı yapmak niyetindeyim. Sınavlara girdim, hepsinden geçtim yenice... Belgelerim sanırım iki haftaya hazır olur, kendinden bihaber devlet çalışanlarına her şeyi bir bir anlatarak bilmesi gerekenler dahil en sonunda prosedür kısmını tamamladım gibi. Staj zorunluluğum yok, KMT'yi ve STCW'yi sınavsız vereceklerini söylediler. KMT için zaten halihazırda Denizde Haberleşme dersini vererek hak kazandığımı öğrendim, bana başta önce yat kaptanlığı ehliyeti alındıktan sonra sınava girilerek alınabileceği söylenmişti. STCW için de sanırım 5 temel sertifikayı hak ediyorum gördüğüm derslerden dolayı, altıncı ve yedinci zorunlu sertifika durumu var onu alabilip alamayacağımızı okulla görüşeceğim.

Şimdi kafamı karıştıran iki esas nokta var, tecrübeli bir yat kaptanıyla görüşmem üzerine daha farklı sertifikalar alabileceğimi, almamın bana çok faydası olacağını anlattı. Kabaca araştırma yaptım fakat karman çorman bir liste kalabalığı ve esas anlatılması gerekeni anlatamayan tanıtım siteleri gördüm. Acaba bana birisi bana 5+2 temel STCW sertifikası üzerine yat kaptanlığıyla ilgili alabileceğim ve almamın bana faydasının olacağı sertifikaları yazabilir mi? Ücretleri ne düzeyde, nerelerde ve ne sıklıkta verilen eğitimler onları da öğrenebilirsem güzel olur. Birde şimdilik GMDSS tahditli telsiz operatörü belgesi almamın bir faydası olur mu? Kendim için yapabileceğim başka şeyler var mı önümdeki iki ay sürecinde?

Son degisiklikle 5+2+1 oldu STCW sayisi bilginize, ayrica DTO yu ararsan bulundugun yerde en az 3-5 tane daha sertifica soylerler genelde her sertifika kursu 250 TL civari:)

Geri