Bluemar Denizcilik (Harren Partner)

emiroglu28

Küpeşteci
Denizci
Merhaba arkadaşlar,

Küçük bir araştırma yaptım sanırım bluemar alman harren partner firmasının bazı gemilerine personel yolluyormuş..Sorularıma gelince;

-Şirkette sanırım ingilizce mülakat yapılıyodur içeriği hakkında detaylı bilgisi olanlar varsa (marlins testimi,mesleki ingilizcemi ,seviyesi vs.)
-Multination çalışma koşulları dezavantajları zorlukları..
-Stajer maaşı ve diğer detaylar..

Şimdiden Teşekkürler...

ben 5 yılonce muracat etmıstım yazılı ıngılızce sınavına soktular sonra sozlu mulakat ıkısındende gecmıstım cogu meslekı ama genel olarak ıntermedıed sevıyesı olan lar gecer
benı amerıkan konsolosluguna vıze almak ıcın gonderceklerdı bende dedımkı daha yenı vıze basvurusunda bulundum dedım u s a ıcın onlarda vazgectıler benı aramaktan ama daha sonra 3 ay gectı aradılar gel vıze basvurusu yapalım dedıler bende gelemıyecegımı belırttım
gecemyenlerı de ıngılızce kursa tabı tutuyolar aklımda kaldıgı kadarıyla 1 ay olcaktı
maasları dolar uzerındendı ama sımdı nedır durum bılmıyorum

yeni görüşmeye gittim ing. sınavı tıraş bir sınav bana göre...ama maaşlar beklediğimden düşük..ben konteyner için başvurdum 3. kaptan maaşı 3100 usd dediler ve ayrıca hepsi içinde veriyorlar +1 leri yok..4. kaptan çalıştırmıyorlar gemilerde..

Harren Partner crew management olarak Türkiye'de artık farklı bir firma kullanıyor. Bluemar ile tanker tarafında yollarını ayırmış durumda.

Harren & Partner, almanya merkezli bir firma yaklasik 70 parca cesitli gemisi (Tankers, container feeder vessels, bulk, heavy lift carriers, passenger, dock ships and offshore) olan buyuk bir firma.. daha once almanlarin calistigi sonra ruslarin ve simdi de.. onceden bluemar ile baslayip sonradan, Turk denizcisinden menuniyetin vermis oldugu istekle kendi ofisini.. (Istanbul HP) yakin zamanda acdi. gemilerinde genelde karisik personel mevcut.. profesyonellik ve isi ogrenmek adina, Turkiye standartlarina gore guzel bir firma.. ilk basliyanlar icin maaslar dusuk olsada eger devam ederseniz, yuksek maaslarin alindigi bir firmadir. ikinci maasi 8500 olup sinyorita ve ara maasla 10 bin uzerine cikmakta ki bu Turkiyede hic bir sirketin vermedigi bir ucret... diger standartlarsa (kumanya, avans ...vb. Turkiyedeki bircok firmalardan cok iyidir..)

bluemarda maaş erken yattığı zaman bile oluyor. dini bayramlarda maaşın önceden 5 - 10 gün önceden bile yatıyor...gemiden ayın 8 inde ayrılsan bile 9 unda 8 günlük maaşın hesapta ayın başına bekletmiyorlar. ama stajer çalıştırmıyorlardı ... şu an nasıl durumlar bilmiyorum ben harren partnerle beraberken çalışmıştım tankerlerde böyleydi ...

Geri