Bu Soruda Goss Kabul Ettiği Cevap Hangisi

Osman82

Küpeşteci
Denizci
31.Communications within the ship are done by ………………….. .
a) VHFxxx
b) Radio telegraph
c) Radiotelephone
d) An internal telephone systemxxxx
e) Loudspeaker

gemi içi haberleşme vhf lede oluyo telefonlada speakerlada

cevap: D şıkkı...gemide 3. kaptan 2. kaptanı ararken dahili telefonu kullanır. VHF ile gemiden gemiye yada gemiden sahile iletişim kurarsın. senin gemi içinde VHF diye bahsettiğin wolkytalky ler oluyor.

gemi içi haberleşmede walkie talkieler kullanılır yani portable vhf aslında portable olarak yazsaydı daha anlaşılır olurdu cevap a olması lazım

birkaç gündür ingilizce sınavlarına ben de hazırlanıyorum. çok yerde bu soruyla karşılaştım. hepsinde de cevap D seçeneğiydi.

mantıklı düşünmek gerekirse gemi içinde heryerde telefon nasıl kullanıcaz saçma dogru cevap vhf olunması gerekir nitekim demırleme yaparken vs yaparken portable vhflere ihtiyac duyuluyor telefona değil cünkü telefonları imkanı kısıtlı bir portable vhf gibi değil

vhf, dahili haberleşme sistemi değildir.doğru cevap d şıkkı.

orda demişimdir ki portable vhfler el telsizleri taşınabilir telsizler walky talky kısaca bunu gemi içi haberleşmedede kullanırsın gemi içinde kastı biraz daha açmaları lazım cevaba göre d şıkkı ama gemi içi taşınabilir vhflede haberleşirsin aksini vhfle haberleşme yapmak demek saçmalık olur dar kapsam olarak düşünürsek telefon olarak dogru cünkü birine alesta çekmek için misal telefondan habrlşme yaparsın yada makine köprü üstü ile haberleşme için telefon ama daha kapsamlı demirdeyken güverte ile haberleşme için yada demir atarken vs ken portable vhfleri kullanırsın cünkü kulagımla duydum ve anlatılanlarda böyle ( filika için olanlar haricinde) ama bazı gemiler gemi batma yada vs durumlarında filikalar arası haberleşme saglyan walkie talkieleride kullanıyor normal vhflerden tek farkı kanal 16 +1 kanal dinleyebilmesi o +1 de senin diğer filikayla haberleştiğin kanal

internal deniyor arkadaşlar gemi içinde diyor...
eğer şöyle soraydı: .Communications on the ship are done by ….. gibi o zaman o dediklerinizin tamamı doğru olurdu hatta hotmail i de seçeneklere koysak yanlış olmaz ama olaya sorunun cevabını hangi şık olarak bakmayıp da gemi içinde siz neyle iletişim kuruyorsunuz diye soran biri olsa d şıkkını söylerdim...

internal deniyor arkadaşlar gemi içinde diyor...
eğer şöyle soraydı: .Communications on the ship are done by ….. gibi o zaman o dediklerinizin tamamı doğru olurdu hatta hotmail i de seçeneklere koysak yanlış olmaz ama olaya sorunun cevabını hangi şık olarak bakmayıp da gemi içinde siz neyle iletişim kuruyorsunuz diye soran biri olsa d şıkkını söylerdim...

yok denilen dogru zaten ben direk a şıkkı dedim diğer olaslıgı düşünmeden bu walky talkielerde vhf sayıldıgı için heryerden iletişim kurulabildiği için a dedim ama sabit yerden ve köprü üstü kamara makine vs se denilen dogru d

31.soru muğlak bir soru.

31.soru muğlak bir soru.Yani anlamı açık ve net değil.Her yöne çekilebilir.Birçok anlamlara gelebilir.
Bana göre her bir şık soruya yanıt niteliğinde.VHF aynı zamanda radyo telefonun da içine girer.Örneğin 1 watt çıkış gücünde kanal 15 ve 17 özellikle gemi içi haberleşmede kullanırız.Bunun dışında ama tersanelerde ve gemi içi işlerde kullanılan tahsisli VHF kanallar var.Gemi manevralarında veya gemi içi eğitimlerde hoparlörler de kullanılabiliyor.Hepsi gemi içi haberleşmeye giriyor.

port. vhf ayrı birşey walky talky ayrı bişey port. vhf sadece emg. durumlarda filikaya kaçmadan önce t.z. nin yanına almaası ve yardım için kullanması gerekli olduğu telsizlerdir sarıdırlar, başka amaçla kullanmaları yasaktır. Yani cevap yerel telefon

Geri