demek denizci oldun. yalnızlığınadamı olduğunu düşünüyorsun yani. ya da hayatı o kadar umursamıyorsun ki, gittiğin zaman dönünce ne bulacağın seni hiç ama hiç ilgilendirmiyor. bu yüzden de güçlü olduğunu düşünüyorsun. ama sana bir şey söyleyeyim, bir insan ne kadar çok bir şeyler olduğundan bahsediyorsa, o kadar hiçbir şeydir. dolaylı ya da dolaysız.
belki de ne olduğunu bilmediğin bir şeylerden kaçtığını düşündüğün için kabulleniyorsun hayatın seni sürüklediği yeri. bu konuda söylenebilecek klişe ama doğru bir laf biliyorum: aslında kaçtığın kendinsin. belli bir noktaya kadar kaçıp, o zaman kadar güçlenip sonra saldırıya geçeceğini düşünüyorsun. ama böyle bir şey olmayacak. sürekli kaçmaya devam edeceksin çünkü sürekli birileri seni kovalıyor olacak.
artık denizci olduğuna göre, her gece kendinle tam anlamıyla yalnız kaldığında "acaba hata mı yaptım" diye soracağının da farkındasındır. ama denizi, yıldızları ve büyük bir anlam ve haykırışla batan güneşi hiç bir ölümlü insanın göremediği gibi görebileceğin onlarca yıl senin olacak. bakacaksın ve anlayacaksın. tanrın tarafından terk edildiğini anlayacaksın. diğer tüm insanların kaderleri varken seninkinin olmadığını anlayacaksın. o kadar korkmaya başlayacaksın ki üzerinde gezindiğin dünyadan, lumbuzunu açmaya çekinir olacaksın. kendi dünyana çekileceksin. diğer insanlarla paylaşmayacağın, sadece senin bildiğin bir dünya. ortak noktan kalmayacak insanlarla. anlaşamayacaksın hiçbiriyle, hiçbiri anlamayacak seni. "acaba hata mı yaptım" diye soracaksın, tekrar ve tekrar, hayatın renkleri silinirken gözünün önünden. gördüğün ve görmediğin yerleri düşüneceksin. tanıdığın ve tanımadığın, tanıyamadığın insanları hayal edeceksin. ama, ulaşamayacaksın hiçbirine. farkında olmadığın bu işkencenin bitmesi için ard arda yakacaksın sigaraları, ama asla bitmeyecek. evini görebildiğin halde evine gidemeyeceksin. artık rüyalarında gerçek hayatta olduğundan daha mutlu olduğunu fark edeceksin. uyumak için can atacaksın ama gözüne uyku girmeyecek, onun yerine ağrılar girecek başına. umut kırıcı değil mi?
korkmana gerek yok, bunlar her denizcinin sahip olduğu şüpheler. artık denizci olduğuna göre, bu şüphelere de dayanacaksın demektir. kendine dayanabildiğine göre...
HOŞÇAKAL..............